Syke arbeidere må bevise at de har pustet inn nok gift

Opprør mot nytt lovforslag. - Nesten ingen vil klare dette.

YRKESSYKE: De tidligere oljearbeiderne Jan Terje Biktjørn (t.v), Harald Kristensen og Viggo Hortmann har fått merke hvor vanskelig det er å nå fram med krav om erstatning på grunn av yrkessykdom. Foto: Jan Dahl
YRKESSYKE: De tidligere oljearbeiderne Jan Terje Biktjørn (t.v), Harald Kristensen og Viggo Hortmann har fått merke hvor vanskelig det er å nå fram med krav om erstatning på grunn av yrkessykdom. Foto: Jan Dahl Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Nesten ingen vil klare dette. Det dreier seg om sjuke folk, sier nestleder Oddvar Petersen i Arbeidsmiljøskaddes landsforening (ALF) til Dagbladet.no. ALF har fått med seg seks andre foreninger og fagforbund til felles kamp mot et lovforslag de mener vil gjøre det langt vanskeligere for yrkessyke å nå fram med sine erstatningskrav.

- DramatiskArbeids- og inkluderingsdepartementet foreslår i et høringsnotat å erstatte dagens to ordninger for yrkesskadeerstatning (Folketrygdloven og Yrkesskadeforsikringsloven journ. anm.) med én felles arbeidsskadeforsikring. Det er ikke dette de sju organisasjonene, som nå går til fellesopprør, angriper i sin høringsuttalelse som ble sendt departementet i forrige uke.Arbeidsmiljøskaddes landsforening, Norges Handikapforbund, Hørselshemmedes Landsforbund, Landsforeningen for trafikkskadde, Fagforeningen Lederne, Fagforeningen Safe og Befalets Fellesorganisasjon mener regjeringen i lovforslaget gir nye retningslinjer for årsaksvurderingen i yrkessykdomssaker som «innbærer en dramatisk reduksjon av de yrkessykes rettigheter».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer