Syke flinke piker

Stadig flere høytlønte kvinner i det private næringsliv blir langtidssykmeldte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En svensk undersøkelse slår fast at det er kvinnenes egne krav til perfeksjon som tærer på helsa.

I Sverige økte langtidssykmeldingene (mer enn tre måneder) av kvinner med mer enn 25 000 kroner i månedslønn med skremmende 326 prosent mellom 2000 og 2004.

De fleste har fått diagnoser som handler om depresjon, utbrenthet og «øvrige stressreaksjoner». Til sammenlikning var økningen i sykmeldinger blant kvinner med lavere lønn 56 prosent, skriver Aftonbladet.

«Flink jente»-syndrom

Karriererådgiver Monica Renstig og lege ved Karolinska Institutet Hélène Sandmark har gjort dybdeintervjuer med 300 syke og 300 friske svenske kvinner, og konkluderer med at det er den typiske «flinke piken» som blir syk.

Renstig og Sandmark peker på fem vesentlige årsaker til at karrierekvinner får stressreaksjoner:1. De jobber for mye. Før de ble syke, har disse karrierekvinnene jobbet ekstremt mye over mange år. 33 prosent jobber vanligvis over 50 timer i uka, inkludert de som har barn, mens mange jobber opp mot 80 timer i uka.

2. Flinke jenters streben etter perfeksjonisme. En del kvinner undervurderer hva som kreves av konkurranseinstinkt og kunnskaper i taktikk, strategi og spilleregler for å lykkes i karrieren. Mange kvinner er for lite flinke til å slå i bordet og si ifra.

3. Internasjonalisering og nye lederstiler. Mange svenske firmaer er solgt ut eller har fusjonert med utenlandske bedrifter. Utenlandske sjefer krever at arbeiderne skal produsere mer og raskere enn svenske sjefer.

4 . Manglende likestilling hjemme. Risikoen for å bli langtidssykmeldt er dobbelt så stor hvis kvinnene også har hovedansvaret for husholdningen og barna.

5. Feil jobb. Hele 40 prosent av de sykmeldte kvinnene i undersøkelsen oppgir at de kunne jobbe om de fikk andre arbeidsoppgaver, mens 31 prosent kan jobbe om de bytter arbeidsgiver.

Dobbelt så mange

Halvparten av kvinnene i undersøkelsen vil egentlig arbeide med noe helt annet, men tar ikke sjansen på å miste sin nåværende ansettelsestrygghet ved å bli sist ansatt i en ny bedrift.

I Sverige er kvinner dobbelt så mye langtidssykmeldte som menn og risikerer derfor i større grad å bli utestengt fra arbeidslivet og førtidspensjonert.