Regjeringens AAP-svar får stryk

- Syke folk blir sykere

Arbeidsminister Anniken Hauglie (H) legger 105 millioner kroner på bordet for å løse AAP-floken. Det er langt ifra nok, mener opposisjonen på Stortinget.

KRITISK TIL NY ORDNING: Elin Marie Jahren (40) er selv blitt rammet av omleggingen og mener det ikke er mulig å sette en tidsbegrensning på sykdom. Dagbladet møtte henne under Rødts landsmøte fredag. Reporter: Mats Rønning. Video: Ørjan Ryland Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Tiltakene er ikke nærheten av å rydde opp i problemene som regjeringen selv har skapt, sier Arbeiderpartiets Lise Christoffersen til Dagbladet.

Ap-veteranen mener endringene i ordningen med arbeidsavklaringspenger som ble innført i fjor, vil ramme «flere tusen mennesker» de neste årene.

- Det viktigste i denne saken er enkeltmenneskene som rammes. De må avbryte avklaringen og utdanningsløp og blir stående lenger unna arbeidslivet, uten inntekt og med fare for å miste hus og hjem, sier Christoffersen.

- Ut i fattigdom

Det var i et intervju med Dagbladet fredag at arbeidsminister Anniken Hauglie (H) lanserte regjeringens svar på kritikken som har kommet fra flere hold etter omleggingen av AAP-ordningen.

Endringene består, men 105 millioner kroner bevilges i avbøtende tiltak: 15 millioner settes av i revidert nasjonalbudsjett som legges fram på tirsdag, og som skal gå til økt saksbehandling i NAV. I tillegg kommer 90 millioner kroner i økt rammetilskudd til kommunene neste år. Disse pengene skal kompensere for økte utgifter til sosialhjelp, fordi mange av dem som har mottatt AAP, nå er over på sosialstønad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer