Coronavirus

Syke hyttefolk ber om hjelp

Lørdag har Røde Kors blitt kontaktet av syke hyttefolk på grunn av sykdom eller symptomer. Søndag forventer de enda flere henvendelser.

PRESSEMELDING: Lørdag har Røde Kors blitt kontaktet av syke hyttefolk på grunn av sykdom eller symptomer. Reporter: Embla Hjort-Larsen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Siden norske myndigheter satte inn drastiske tiltak for å hindre spredning av coronaviruset i Norge torsdag, har både statsministeren, helsedirektøren og flere ordførere bedt hyttefolk om holde seg hjemme.

Årsaken er at man frykter at mange tilreisende vil overbelaste det lokale helsevesenet, som ikke har kapasitet til mer enn sine egne innbyggere. For eksempel var det fryktet at 120 000 personer ville reise til Hallingdal, hvor det er 21 000 fastboende.

Syke hyttefolk

Nå melder Røde Kors i en pressemelding at syke personer som befinner seg på hytter i flere utfartsområder i Viken og Innlandet, har bedt Røde Kors om hjelp til å komme seg hjem.

- Nå er det mer viktig enn noensinne at folk som kjenner seg syke går gjennom lokale helsetilbud, slik at de viktigste oppdragene prioriteres, sier landsrådsleder Kjersti Løvik i Røde Kors hjelpekorps.

Lørdag ble flere hjelpekorps kontaktet av hyttefolk som ønsket hjelp fra Røde Kors, i stedet for å kontakte lokalt helsetilbud eller AMK-sentraler.

Forventer mer

Søndag forventer Løvik enda flere henvendelser.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer