Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Syke må kjempe

Advokatfullmektig Jane Ytreøy har vunnet fram med to krav på vegne av den kreftsyke kvinnen og hennes datter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Får ikke penger

Hun er oppgitt over at advokater må kobles inn for at uføre skal få den hjelpen de har krav på.

Jane Ytreøy er en av 48 advokater som fører saker for foreningen Vi attføre og uføre. Hun er sjokkert over saksbehandlingen ved enkelte trygde- og sosialkontor. For den 49 år gamle kvinnen og hennes datter har hun ordnet høyere grunnstønad og trygdebil.

- For mennesker som ikke er vant til å fylle ut skjema, eller rett og slett ikke har krefter til å sette seg inn i lovverk og paragrafer, er det vanskelig å få gjennomslag. Hadde ikke venner og bekjente stilt opp for familien som omtales i reportasjen, hadde det ikke gått rundt, sier Ytreøy.

Hun prøver nå å få sosialkontor og trygdevesen til å hjelpe den syke kvinnen med penger til kosttilskudd.

- Når man er i hennes situasjon klamrer man seg til det man tror på. Jeg kjenner ikke til disse preparatenes medisinske virkning, men det essensielle her er at pasienten sier hun føler seg bedre, og at også blodprøver viser at hun blir bedre når hun bruker kosttilskuddet, sier Ytreøy.

Hun frykter at mange gir opp kampen med det offentlige for fort.

- Det er ikke alle som har krefter til å kjempe. Rundt om i landet sitter det sikkert en mengde mennesker som går glipp av ytelser de har krav på, sier Ytreøy.

Hele Norges coronakart