Syke, sykere, sykest: Ikke bare Hillary som har hatt dårlige dager i offentligheten   

Én amerikansk president spydde på Japans statsminister, én ble funnet bevisstløs av hundene sine. 

HELSE: Hillary Clinton på en minnesmarkering i forbindelse med terrorangrepene 11. september 2001. Noen minutter senere holder hun på å gå i bakken. Foto: Sipausa / NTB scanpix
HELSE: Hillary Clinton på en minnesmarkering i forbindelse med terrorangrepene 11. september 2001. Noen minutter senere holder hun på å gå i bakken. Foto: Sipausa / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I går holdt Hillary Clinton på å gå rett i bakken etter en minnemarkering etter terrorangrepene 11. september 2001 på Ground Zero.

En video viser at presidentkandidaten besvimte, eller var på vei til å besvime, på vei til en bilkortesje. I videoen ser man at hun måtte ha støtte for å ikke gå i bakken.

Diskusjonen rundt Clintons helse har vært et tema tidligere i valgkampen og nå kan den komme opp igjen.

Likevel er ikke Hillary Clinton den eneste presidentkandidaten - eller presidenten - som har blitt syk på jobb.

Flere tilfeller

  • Tidligere president George H.W. Bush kastet opp på Japans statsminister Kiichi Miyazawa under en offentlig middag i Tokyo. Etterpå besvimte han. Hendelsen skal ha skjedd 8. januar 1992.- Legene er sikre på at det ikke er noen andre sykdommer eller andre problemer knyttet til dette, enn at det er et enkelt tilfelle av influensa. Presidenten er menneskelig, han blir også syk, sa Buch' talsperson Marlin Fitzwater til New York Times den gang.
  • Også Bush junior besvimte etter at han satte en pretzel i halsen. Bilder av tidligere president George W. Bush viser at han slo hodet ganske kraftig i det han besvimte. Hendelsen skjedde 13. januar 2002.- Jeg traff gulvet og våknet av at Barney og Spot (hundene hans) så på meg med stor bekymring, sa Bush til BBC i 2002.
  • General David Petraeus besvimte under Afghanistan-høringen i senatet i 2010. At han var dehydrert, hadde «jetlag» og hadde lite matinntak den dagen skal ha ført til at hodet hans fikk et hardt møte med bordet, skriver The Guardian.
  • Tidligere presidentkandidat John McCain måtte i 2008 fortelle om sin helse til mediene. I 2000 ble han diagnostisert med hudkreft, skriver CNN. Da han stilte som kandidat sa legen at han var utsatt for å få hjerte- og karsykdommer, diabetes og andre sykdommer på grunn av dårlig helse.- Helsen min er utmerket. Jeg treffer hudlegen min hver tredje måned, skal McCain ha sagt i et intervju i april 2007, ifølge CNN. Samme måned kunngjorde han sitt presidentkandidatur.
  • Franklin D. Roosevelt fikk i en alder av 39 år polio. Det førte til at han ble lam fra livet og ned. Han klarte ikke å stå eller å gå uten støtte, men klarte å gå med krykker da han hadde på seg en spesial-lagd bukse som støtte beina.Hans kamp mot sykdommen var godt kjent før han ble president, men omfanget av hans lammelser ble holdt borte fra offentligheten. Til tross for sykdommen og utfordringene ved den ble han likevel valgt til president i 1933.

Kommer til å få spørsmål

Clinton er altså ikke den eneste som får helsa si diskutert. 68-åringen skulle egentlig til California i starten av denne uka, men turen er nå avlyst av hensyn til helsa hennes, skriver NTB.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer