Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehjem ble nektet ny turnusordning

Ansatte på Ladegården sykehjem ville jobbe lengre vakter i helgene for å gjøre det bedre for beboerne. Fagforbundet sa nei, og ble møtt med utmelding.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ladegården sykehjem i Bergen søkte i fjor Sykepleierforbundet og Fagforbundet om å prøve en alternativ turnusordning på demensposten, der turnusen inneholdt jobbing hver fjerde helg i stedet for hver tredje. Til gjengjeld skulle jobbhelgene innebære 13 timers arbeidsdager. Samtidige ansatte stilte seg bak forslaget, skriver Dagens Næringsliv.

Sykepleierforbundet godtok turnusen. Fagforbundet sa nei.

- Det er veldig spesielt at vi ikke får prøve dette. Ved at de faste går langvakter i helgene, vil vi få bedre fagkompetanse. For demente beboere er det dessuten en fordel at de samme er på vakt hele dagen, sier sykepleier og avdelingsleder Kjersti Tollefsen ved demensavdelingen til avisa. Flere av hennes kolleger har nå meldt seg ut av Fagforbundet.

- Å ha ordinært arbeid i 13 timer er langt utover det som er og som skal være det normale i norsk arbeidsliv. Vår godkjennelse av lignende søknader referer seg til bestemmelsen om arbeid av passiv karakter. Det er ikke tilfellet her, sier rådgiver i Fagforbundet Bernt Vederhus om avslaget. (NTB)

Hele Norges coronakart