- Sykehjem er ikke helvetes forgård

Leder for Fagforbundet, Jan Davidsen, mener Sykepleierforbundet svartmaler eldreomsorgen.

GOD OMSORG: - Eldreomsorgen er en utrolig god sektor. Det er ikke helvets forgård, slik som Norsk Sykepleierforbund framstiller det. De ufaglærte gjør en flott og god jobb hver bidige dag, sier leder for Fagforbundet, Jan Davidsen til Dagbladet. Foto: SCANPIX
GOD OMSORG: - Eldreomsorgen er en utrolig god sektor. Det er ikke helvets forgård, slik som Norsk Sykepleierforbund framstiller det. De ufaglærte gjør en flott og god jobb hver bidige dag, sier leder for Fagforbundet, Jan Davidsen til Dagbladet. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): - Det er hundretusener som jobber innenfor eldreomsorgen. De gjør en skikkelig jobb hver jævla dag. Og da bør de ikke få en slik nedrakking av den jobben de gjør. Det irriterer meg kraftig, sier Jan Davidsen til Dagbladet. Han er leder for Fagforbundet, som er Norges desidert største fagforbund med over 300 000 medlemmer.

Grovt underbemannetDet er Dagbladets sak om bemanningsituasjonen i eldreomsorgen i Oslo som har fått Fagforbundets mektige leder til å reagere. Der kommer det fram at flere sykehjem i Oslo er grovt underbemannet med fagpersonell.

Ved ett av sykehjemmene man hadde undersøkt, var hele 80 prosent av bemanningen ufaglærte, selv om man hadde planlagt at hundre prosent skulle være faglærte den dagen.

Leder for Norsk Sykepleierfobund (NSF), Lisbeth Normann, mener konsekvensene kan være at alvorlige sykdommer ikke blir oppdaget. - Komplikasjoner av hjernesvikt, astma, liggesår, urinveisinfeksjoner, feilmedisinering, lungebetennelse: alt dette kreves det kompetansefor å forstå, sa Normann til Dagbladet i dag. - SvartmalerDavidsen, som organiserer mange av de ufaglærte, reagerer på det han mener er «en svartmaling av eldreomsorgen». - Eldreomsorgen er en utrolig god sektor. Det er ikke helvetes forgård, slik som NSF framstiller det. De ufaglærte gjør en flott og god jobb hver bidige dag, sier forbundslederen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer