SVIKTET: Streik og lite folk på jobb kan ha vært årsaken til at personalet ved et sykehjem i Oslo ikke merket at en eldre mann ble akutt sjuk. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng ved et annet sykehjem, og personene på bildet har ikke noe med denne saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus Skaug
SVIKTET: Streik og lite folk på jobb kan ha vært årsaken til at personalet ved et sykehjem i Oslo ikke merket at en eldre mann ble akutt sjuk. Dette bildet er tatt i en annen sammenheng ved et annet sykehjem, og personene på bildet har ikke noe med denne saken å gjøre. Illustrasjonsfoto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Sykehjem frykter at streiken kan ha tatt liv

- Vi ga ikke den omsorgen ved livets slutt som vi hadde ønsket, sier overlege.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Ledelsen ved et privat sykehjem i Oslo frykter at en pasient har dødd som følge av streiken i regi av Norsk Sykepleierforbund.


- Vi hadde et dødsfall som skjedde plutselig og vi ga ikke den omsorgen ved livets slutt som vi hadde ønsket, sier overlege Gudleik Leir ved et av Norlandia Omsorgs alders- og sykehjem i Oslo.

Det var en eldre mann som døde, melder NRK.

- Det var tilsyn med denne mannen i forkant, men på grunn av streiken har vi for lite personell, slik at den informasjonsflyten vi vanligvis skal ha, ikke har vært slik den skal være, sier Leir, som også er advokat.

Dermed var det ingen på jobb som merket at mannen var døden nær.

- Det kan godt hende at vi kunne unngått dette dødsfallet, og vi kunne i alle fall unngått at mannen døde i ensomhet, sier Leir.

Sykehjemmet søkte om dispensasjon fra streiken for å drive forsvarlig, men fikk avslag av Norsk Sykepleierforbund.

- Når vi streiker i sårbare sektorer som dette, har vi alltid med oss at vi skal føre en forsvarlig streik. Det har vi god rutine på. Vi forholder oss til de dispensasjonssøknadene vi får, og til kommunikasjonen og dialogen med Helsetilsynet som kontinuerlig vurderer faren for liv og helse. Det har vi også gjort i denne streiken, sier Sykepleierforbundets leder Lisbeth Normann.

Helsetilsynet har blitt varslet om dødsfallet, og konkluderer med at det ikke er nødvendig å avblåse streiken.


(NTB)