Sykehjem vil ikke oppheve hijab-forbud

Selv om likestillings- og diskrimineringsombudet mener det bryter med loven. 

HOLDER FAST: Blidensol sykehjem i Stavanger vil ikke snu i saken om hijabforbud blant ansatte. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix
HOLDER FAST: Blidensol sykehjem i Stavanger vil ikke snu i saken om hijabforbud blant ansatte. Illustrasjonsfoto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Likestillings- og diskrimineringsombudet mener Blidensol sykehjem i Stavanger bryter loven ved å nekte ansatte å bruke hijab på jobb.

Ombudet har vurdert sykehjemsstyrets vedtak om å nekte de ansatte å bære religiøse eller politiske plagg på jobb. Konklusjonen er at vedtaket er i strid med forbudet mot diskriminering på grunn av etnisitet, religion og livssyn. Styret ved Blidensol vil ikke snu i saken:

– Styret har nylig mottatt likestillings- og diskrimineringsombudets vurdering av sykehjemmets vedtak om generell og nøytral uniform, og styret forholder seg nå til den klageretten og klagefristen som er gitt oss, skriver nestleder i driftsstyret ved Blidensol, Kirsten Smedvig, i en epost til NRK.

LDO er en rådgivende, og ikke en lovgivende, instans. Vedtak kan klages inn for Likestillings- og diskrimineringsnemnda, som gir saken ny vurdering.

Stavanger kommune, som Blidensol har en driftsavtale med, har kritisert det privatdrevne sykehjemmet for forbudet og sagt at de forventer at sykehjemmet innretter seg dersom vedtaket viser seg å være lovstridig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer