Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus-ansatte jobbet i flere dager etter mulig coronasmitte

Fagdirektør mener to ansatte ved Drammen sykehus neppe var smittefarlige, på grunn av inkubasjonstid.

ULLEVÅL: Medisinsk fagdirektør ved Ullevål sykehus, Hilde Myhren, forteller nå om enda flere smittetilfeller på sykehuset. Video: Christian Wehus Vis mer

Fem ansatte ved Drammen sykehus er satt i karantene i påvente av testsvar for corona-virus, fordi de denne uka har vært på øyeavdelingen ved Ullevål sykehus, skriver Drammens tidende.

I går kveld ble det kjent at en corona-smittet ansatt mandag og tirsdag var på jobb ved Ullevåls øyeavdeling.

Nå opplyser fagdirektør Ulrich Spreng ved Vestre Viken at to av de fem ansatte ved Drammen sykehus har vært på jobb denne uka.

PÅ JOBB: To av de fem ansatte ved Drammen sykehus som nå er i karantene i påvente av corona-prøvesvar var på jobb denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
PÅ JOBB: To av de fem ansatte ved Drammen sykehus som nå er i karantene i påvente av corona-prøvesvar var på jobb denne uka. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer

- Ikke smittebærer straks

- Av de fem ansatte har to vært i pasientkontakt etter at de var på øyeavdelingen på Ullevål, forteller Spreng til Dagbladet.

Han forklarer dette med at det først fredag kveld ble kjent at en ansatt ved Ullevåls øyeavdeling er corona-smittet.

- Hvor mange timer har de to vært på jobb?

- Den ene var der (på Ullevål, red. anm.) på tirsdag og den andre på onsdag. To og tre dager. Det som er viktig er at man ikke blir smittebærer sekunder etter å ha vært utsatt for smitte, sier Spreng.

Han viser til at det først er en inkubasjonstid, altså en periode da viruset formerer seg opp til et nivå da det utgjør en smittefare.

- Det antas at inkubasjonstida er lengre enn to, tre dager, sier Spreng.

Strenge forholdsregler

Han vil ikke opplyse hvilken type stilling de fem ansatte har, utover at de er helsefaglig ansatte, og henviser til personvernhensyn.

I tillegg til de fem ansatte ved Drammen sykehus, er også en ansatt ved Bærum sykehus i karantene i påvente av prøvesvar. Vedkommende har vært på ferie i Nord-Italia.

Ifølge Spreng har Vestre Viken tatt en rekke forholdsregler for å unngå smittespredning.

- Vi har iverksatt tiltak for lenge siden, og har oppdaterte prosedyrer fra Folkehelseinstituttet og Helsedirektoratet, og vi har informert våre ansatte via intranettet om hvordan de skal forholde seg hvis de har vært i risikoområder, sier Ulrich Spreng.

Hele Norges coronakart