Sykehus-ansatte suspendert etter snoking i pasientjournal

St. Olavs hospital ble tipset av pasienten selv.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): To ansatte ved St. Olavs hospital i Trondheim er suspendert fra sine stillinger etter å ha kikket i en pasientjournal, melder NTB.

Saken blir behandlet som en personalsak, men er også meldt til politi og fylkeslege, opplyser sykehuset i en pressemelding.

- Pasienten det dreide seg om, fikk selv informasjon om at dette kunne ha skjedd, sier fagdirektør ved St. Olavs hospital, Gudmund Marhaug, til Dagbladet.no.

Han har ikke lyst til å kommentere andre detaljer rundt hendelsen, som nå behandles som en personalsak, men sier at pasienten ikke er en person av offentlig interesse.

- Alvorlig

Administrerende direktør Gunnar Bovim sier han ser svært alvorlig på saken, men er glad for at slike forhold blir oppdaget.

- Det positive er at vi nå har elektronisk pasientjournal som gjør at man kan spore dem som ulovlig tar seg inn i en pasientjournal.

Den er kun såkalte tjenestelige behov som gir ansatte adgang til pasientjournaler.

SUSPENDERT: To ansatte ved St. Olavs hospital i Trondheim er suspendert etter å ha kikket i en pasientjournal. Illustrasjonsfoto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
SUSPENDERT: To ansatte ved St. Olavs hospital i Trondheim er suspendert etter å ha kikket i en pasientjournal. Illustrasjonsfoto: GORM KALLESTAD/SCANPIX Vis mer

Marhaug opplyser at sykehuset har klare prosedyrer for bruk av elektronisk pasientjournal, sjekker systematisk hvem som er inne på pasientjournaler i enkelttilfeller, og foretar også stikkprøver.

Tilleggskontroller

De to ansatte hadde vært ulovlig inne i samme pasientjournal. En tredje person har fått en skriftlig advarsel for å ha kikket i sin egen journal, men dette har ingen sammenheng med den andre saken.

Begge tilfellene  har skjedd i løpet av de siste månedene.

- Vi fortsetter å undersøke saken, og kommer også til å iverksette tilleggskontroller og forsterke det kontrollsystemet vi allerede har, sier Marhaug.

Sykehus-ansatte suspendert etter snoking i pasientjournal