Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus: Arne Strand alvorlig skadd under terrorangrepet i Kabul

Dagbladet oppdaterer saken.

BLE SKADD: CMIs assisterende direktør Arne Strand ble skadd under et terrorangrep i Kabu.
Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix
BLE SKADD: CMIs assisterende direktør Arne Strand ble skadd under et terrorangrep i Kabu. Foto: Kristen B. Hus /CMI / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • SISTE: Arne Strand fikk røyk- og fallskader under hotellangrepet i Kabul. Det informerer Haukeland universitetssykehus overfor NTB.
  • - Tilstanden er alvorlig, men stabil, sier kommunikasjonsdirektør Erik Vigander.

(NTB/Dagbladet): Det informerer Helse Bergen i en pressemelding.

Da Dagbladet tar kontakt, kan ikke Haukeland sykehus kommentere hvorvidt Arne Strands helsetilstand har forandret seg i etterkant av innleggelsen der.

Tidligere ble det meldt at norske CMI-forskerens tilstand var bedre enn tidligere. Han ble skadd under et angrep på et hotell i Kabul lørdag.

40 personer drept

Arne Strand, assisterende direktør for CMI, var på arbeidsreise i Afghanistan.

Han har i flere år forsket på Afghanistan og befant seg på luksushotellet Intercontinental, som ble angrepet i Kabul lørdag kveld. Seks væpnede menn angrep hotellet og jaktet på utlendinger opp igjennom etasjene.

Totalt ble 40 personer drept, ifølge afghanske myndigheter.

- Den endelige afghanske dødstallet i hotellangrepet er 25, sier det afghanske helsedepartementets talsmann Wahid Majrooh.

I tillegg er 15 utlendinger bekreftet drept.

Ble brakt i sikkerhet

Arne Strand ble imidlertid brakt i sikkerhet, og tatt hånd om av helsepersonell.

- Det jobbes for å få oversikt over hans helsesituasjon og få ham hjem til Norge så fort som mulig. Vi er i løpende kontakt både med medisinsk personell og med den norske ambassaden i Kabul for å sikre at han blir ivaretatt på best mulig måte, het det i en pressemelding fra CMI-instituttet søndag.

Onsdag morgen opplyste direktøren ved Christian Michelsens Institutt (CMI), Ottar Mæstad, at Strand var på vei til Norge og at tilstandens hans var bedret.

- Han vil trenge ytterligere medisinsk oppfølging etter hjemkomst og vil ikke være tilgjengelig for pressen med det første.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!