Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus avviste tolvårig anorektiker

En tolv år gammel jente fra Trøndelag gikk ned 17 kilo i løpet av et halvt år før hun fikk behandling for anoreksi.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

En tolv år gammel jente fra Trøndelag gikk ned 17 kilo i løpet av et halvt år før hun fikk behandling for anoreksi. Tolvåringen ble avvist av St. Olavs hospital.

Nå får sykehuset kritikk fra Helsetilsynet, som har opprettet tilsynssak mot helseforetaket, skriver Adresseavisen.

Foreldrene til jenta begynte for to år siden å mistenke at tolvåringen hadde utviklet anoreksi ettersom hun spiste veldig lite og gikk kraftig ned i vekt.

Etter å ha opplevd at datteren ble en kasteball i helsetjenesten, tok foreldrene henne med til St. Olavs hospital og krevde akutt innleggelse.

- Det fikk vi ikke. I stedet fikk vi tilbud om å komme dit til måltidene dersom vi skaffet oss losji selv. Vi avviste dette, forteller moren.

Dagen etter ordnet familien selv plass ved Sykehuset Levanger.

- Her fikk vi beskjed om at datteren vår hadde hatt kun én uke igjen å leve dersom vi ikke hadde kommet da. Dagen før hadde vi altså blitt avvist fra St. Olavs, understreker moren.

Tolvåringen ble værende ved Sykehuset Levanger i et halvt år for å få nødvendig behandling.

Nå slår Helsetilsynet fast at tolvåringen ikke ble sikret forsvarlig og helhetlig helsehjelp av St. Olavs hospital. Også helsetjenesten i hjemkommunen til jenta får kritikk.

- Kritikken går på at det gikk for lang tid før noen grep inn og tok behandlingsansvar, sier rådgiver Mona B. Parow i Helsetilsynet i Sør-Trøndelag.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling