Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus betaler for å få pasienter

Axess Sykehus og Spesialistklinikk betaler kosmetologer og hudterapeuter 275 kroner for hver pasient de anbefaler og som blir behandlet ved sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I februar 2000 inngikk Axess Sykehus og Spesialistklinikk og Norske Kosmetologers og Hudterapeuters Forbund (NKHF) en avtale, som sikrer hudterapeuter og kosmetologer penger.

For hver pasient medlemmene av NKHF sender til sykehuset, og som deretter får utført inngrep, mottar hudterapeutene og kosmetologene 275 kroner.

Administrerende direktør Sissel Engen i Axess bekrefter at sykehuset har en avtale.

Skriftlig avtale

I en avtale som Dagbladet har tilgang til, heter det:

«Du som hudpleier vil motta kr 275,- ved en eventuell operasjon/behandling av din klient, og kr 430,- ved restylanbehandling av din klient.»

Sissel Engen avviser at Axess gir noen annen form for kompensasjon enn 275 kroner. I samarbeidsavtalen som medlemmene i NKHF har mottatt, heter det:

«Der kunde/pasient benytter klinikken som følge av relasjoner til Hudpleiesalongen, mottar sistnevnte slikt honorar per gjennomført konsultasjon/behandling.»

Videre heter det i samarbeidsavtalen som medlemmene i NKHF har fått tilsendt:

- Taushetsplikt

«Partene forplikter seg til å bevare taushet om alle forhold vedrørende samarbeidet, herunder om kunder/pasienter samt forretningshemmeligheter av enhver art. Taushetsplikten gjelder også etter at denne avtale er bortfalt.»

- Ordlyden i avtalen Dagbladet sitter med, er ukjent for meg. Vår avtale er ikke hemmelig og har en annen ordlyd, sier Sissel Engen.

Forbundssekretær Else Katrine Kristoffersen i NKHF bekrefter avtalen.

- Hvor mange av våre medlemmer som har benyttet seg av avtalen vet jeg ikke, sier Kristoffersen.

- Etter vår oppfatning er dette en helt grei avtale, fortsetter hun.

Verken Else Katrine Kristoffersen i NKHF eller Sissel Engen i Axess vet hvor mange terapeuter og kosmetologer som har fått betalt av sykehuset.

- Det er ikke mange. Uansett er det ikke betalt ut beløp som er noe å snakke om, sier Engen.

- De som rekvirerer eller anbefaler kunder å ta kontakt med oss, kan få en kompensasjon. Det er helt uproblematisk, sier Sissel Engen.

Engen viser til at det er helt vanlig i bransjen og avviser at dette dreier seg om returprovisjon.

- Vårt sykehus gjør det ikke, men det er ikke uvanlig at leger og sykepleiere reiser rundt og foretar inngrep. Da er det vanlig at kosmetologer og hudterapeuter får provisjon, sier Engen.

- Forstår du ikke at dette virker noe underlig?

- Nei! Kosmetologer og hudterapeuter bruker arbeidstida si til å informere om hva vi tilbyr. Dette er bare kompensasjon, sier Sissel Engen til Dagbladet.

UPROBLEMATISK: - At vi betaler 275 kroner for å få pasienter, er uproblematisk. Dette dreier seg om kompensasjon og ikke returprovisjon, sier administrerende direktør Sissel Engen i Axess Sykehus og Spesialistklinikk ved Lysaker i Oslo.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling