Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sykehus bombet i Aleppo

Minst 20 mennesker er drept i et luftangrep utført av det syriske regimet mot et sykehus i en opprørskontrollert del av Aleppo i Nord-Syria, ifølge frivillige hjelpearbeidere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Angrepene skal ha vært rettet mot al-Quds sykehus, og et bolighus like ved, i bydelen al-Sukkari øst i Aleppo.

Frivillige fra en hjelpeorganisasjon forteller til nyhetsbyrået AFP at en tannlege og fem medlemmer av samme familie er blant de drepte. I tillegg skal den eneste barnelegen i området, som er kontrollert av opprørere, ha blitt drept i luftangrepene.

Det letes fortsatt etter overlevende i de sammenraste bygningene.

Eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR) opplyser at angrepet ble utført av regimets fly i storbyen.

Tidligere onsdag kveld ble det meldt om minst tolv drepte i luftangrep og kamper i Aleppo. Statlige medier anklaget al-Qaidas Syria-fløy Jabhat al-Nusra for å ha drept sju mennesker med raketter i flere deler av byen.

Det såkalte Syrisk sivilforsvar, som også går under navnet Hvite hjelmer, meldte samtidig at sivile var drept i to ulike nabolag i Aleppo. Søk- og redningsgruppa består av frivillige og opererer i opprørskontrollerte områder i Syria.

En AFP-korrespondent melder at regimets fly angrep et område med tønnebomber og et annet med raketter onsdag kveld.

Kampene har blitt trappet opp i Aleppo og provinsen med samme navn de siste ukene. En FN-støttet våpenhvile mellom regimet og deler av opposisjonen er i ferd med å bryte fullstendig sammen. (NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Hele Norges coronakart