Sykehus bryter arbeidsmiljøloven

600 vakter er ikke dekket opp, og sykehuspersonalet klarer ikke å fylle turnuslistene. Regionsykehuset i Trondheim (RiT) har ulovlig tynn personalberedskap, mener Arbeidstilsynet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Arbeidstilsynet slår fast at sykehuset bryter arbeidsmiljøloven, skriver Adresseavisa. I et brev som er sitert i Trondheims-avisa, påpeker etaten uverdige arbeidsforhold ved sykehuset: - De ansatte føler psykisk og fysisk press ved å bli pålagt overtid. De tillitsvalgte frykter at dette kan resultere i helseskade hos flere, skriver juridisk rådgiver Morten Storseth i et brev til sykehusdirektøren 6. juli.

- Ulovlige turnusplaner

- Problemet er at Regionsykehuset i Trondheim år etter år etter år driver med ulovlige turnusplaner. En plan skal ikke ha hvite felt som må fylles med overtid. Etter arbeidsmiljølovens paragraf 49 skal ikke overtid gjennomføres som en fast ordning, sier Morten Storseth til Adresseavisa. Han håper ledelsen ved RiT utarbeider planer for å få bukt med problemet.

Hovedtillitsvalgt for sykepleierne ved sykehuset forteller at flere sykepleiere skal ha installert telefoner som viser hvem som ringer fordi de er redde for å bli beordret på vakt.