Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus får kritikk etter at nyfødt døde av surstoffmangel

Konkluderer med at kvinnen ikke fikk forsvarlig hjelp. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sykehuset Østfold brøt kravet om forsvarlig drift da et nyfødt barn døde av surstoffmangel i 2015, mener Statens helsetilsyn.

Allerede da kvinnen ankom sykehuset våren 2015 var det signaler om komplikasjoner da barnets hjerteslag ble målt, melder NRK. Kvinnen skulle føde ved lavrisikoavdelingen, men ble ikke flyttet over til en enhet med høyere beredskap.

Helsetilsynet mener at rask fosterlyd kombinert med hyppige rier burde ha ført til bedre oppfølging, samt at jordmor burde ha konferert med lege. De mener fosteret ikke ble overvåket i tråd med god praksis da det oppsto «avvikende forløp» i siste del av fødselen.

Avviket fra god praksis er så stort at det anses som uforsvarlig, skriver Helsetilsynet. Barnet var livløst da det ble født, og døde etter noen timer av surstoffmangel.

I konklusjonen fra Helsetilsynet heter det at kvinnen ikke fikk forsvarlig og omsorgsfull fødselshjelp, og at kvinnen ikke ble forsvarlig overvåket i hele fødselsforløpet. Sykehuset Østfold ønsker ikke å kommentere saken.

«Det er noen momenter i rapporten vi finner uklare, og vi har dermed bedt om et oppklarende møte med Helsetilsynet i januar», opplyser de til NRK.
(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling