Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus ga feil dødsbeskjed

Datter fikk beskjed om at faren hennes lå for døden. Da hun kom på sykehuset levde han i beste velgående.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER/OSLO (Dagbladet): -  Da vi så ham i sykesenga og fant ut at beskjeden hadde vært feil, snudde stemningen fra den dypeste fortvilelse til galgenhumor.

-  Vi slo raskt fast at far hadde gjenoppstått i påsken, sier Lillian Meling (44) lattermildt.

Det var Rogalands Avis som i går fortalte historien om sykehustabben. Stavanger-kvinnen var på påskeferie i Sirdal da hun ble vekket grytidlig palmelørdag. Beskjeden var utvetydig: «Din far er blitt alvorlig syk, og blir nå operert. Vi klarer neppe å redde ham.»

Avkreftet ryktet

-  Jeg dro ned fra påskefjellet i 110. Alle slags tanker gikk gjennom hodet mitt, jeg planla begravelsen og alt mulig. Det var hele skalaen av følelser, forteller Meling til Dagbladet.

Hun hentet mora og søsknene sine i Stavanger og sammen dro de til sykehuset. Faren hadde dagen i forveien blitt lagt inn for å ta en operasjon.

Han ble overrasket over oppstyret da de kom, og avkreftet med en gang at livet hans sto i fare.

Feilen oppsto da noen ved Stavanger Universitetssjukehus forvekslet de pårørende til to menn med samme etternavn. Dermed ringte legen til Lillian Meling, i den tro at hun var datteren til den livstruede mannen - som ikke har noen datter.

 TILGIR:  Lillian Meling bærer ikke nag til Stavanger Universitetssjukehus etter at hun fikk et feilaktig dødsbudskap. Hun er glad for at faren har det bra, og at sykehuset tar tabben alvorlig. Foto: Erling Hægeland
TILGIR: Lillian Meling bærer ikke nag til Stavanger Universitetssjukehus etter at hun fikk et feilaktig dødsbudskap. Hun er glad for at faren har det bra, og at sykehuset tar tabben alvorlig. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Forferdelige timer

Selv om hun fikk et par forferdelige timer og måtte dra ned fra påskefjellet, er Meling ikke bitter på sykehuset.

-  Man blir veldig satt ut når noe sånt skjer. Når det likevel ender godt, og sykehuset tar saken alvorlig, ser jeg ingen grunn til å gjøre noen stor sak ut av dette. Samtidig er det helt greit at slike feil blir kjent. Historien kan kanskje være en advarsel til andre sykehus også, sier Lillian Meling.

-  Vi beklager

Stavanger Universitetssjukehus legger seg langflate etter hendelsen.

-  Vi har påført de pårørende en unødvendig belastning. Det beklager vi på det sterkeste. Jeg har aldri vært ute for noe liknende, og trodde ikke det kunne være mulig, sier klinikkdirektør Nils B. Johannessen, som lover innskjerping av rutinene. Samtidig understreker direktøren at de pårørende til den livstruede mannen ikke ble rammet av tabben. De var hos ham hele tida.

-  Uansett var det en forferdelig lei hendelse for dem som ble rammet, sier Johannessen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling