Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Sykehus gir bort pasienter til al-Qaida

Kvinnelige pasienter brukes som selvmordsbombere i Irak, mener USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Opplysningene kommer etter den rystende selvmordsaksjonen der to syke kvinner fikk festet fjernkontrollerte bombevester på seg og sendt ut på markeder i Bagdad 1. februar i år.

Les også: Kvinner med Downs syndrom brukt som selvmordsbombere

- Al-Qaida i Irak rekrutterer kvinnelige pasienter fra to psykiatriske sykehus i Bagdad. De ønsker å bruke dem som selvmordsbombere. Og sykehuspersonalet hjelper dem, hevder en offisiell talsmann for det amerikanske forsvaret overfor CNN.

Amerikanerne mener terrororganisasjonen har personer på sykehusene som bringer dem pasientinformasjon og kontaktinformasjon, sier talsmannen, som ønsker å være anonym.

Bombeaksjonen på markedene i Bagdad drepte til sammen 99 personer.

Det ble først antatt at de to kvinnene hadde Downs syndrom, men nå tyder mye på at de led av henholdsvis schizofreni og depresjon og var tilknyttet ett av de to sykehusene.

Kvinnene skal ha vært i en tilstand der de ikke forsto hva de var med på da de ble sendt ut i den sikre død.

Amerikansk etterretning etterforsker nå om det er en direkte link mellom sykehusene Rashad Hospital og Rushd psychiatric hospital som er mistenkte i saken.

BRUKER SYKE KVINNER SOM SELVMORDSBOMBERE: Det amerikanske militære hevder al-Qaida bruker kvinnelige pasienter som selvmordsbombere, og flere Bagdad-sykehus hjelper organisasjonen med å rekruttere kvinnene. Foto: Mahmoud Raouf Mahmoud/REUTERS
BRUKER SYKE KVINNER SOM SELVMORDSBOMBERE: Det amerikanske militære hevder al-Qaida bruker kvinnelige pasienter som selvmordsbombere, og flere Bagdad-sykehus hjelper organisasjonen med å rekruttere kvinnene. Foto: Mahmoud Raouf Mahmoud/REUTERS Vis mer

Sykehus-direktøren ved det sistnevnte sykehuset skal i desember ha blitt skutt og drept fordi han nektet å samarbeide med al-Qaida, ifølge CNN.

En av sykehussjefene ved Rashad Hospital ble arrestert etter 1. februar-aksjonen, mistenkt for å ha gitt ut pasientinformasjon til terrorgruppa.

99 DREPT: 99 personer ble drept da to kvinner med fjernkontrollerte bombevester ble sendt ut i folkemassene før bakmenn detonerte bombene på dem 1. februar i år.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media