Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus i Beijing stengt

Kina stengte torsdag et større sykehus som ledd i arbeidet med å isolere SARS-rammede områder for å hindre at den dødelige lungesykdommen sprer seg ytterligere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagen etter at Verdens helseorganisasjon WHO sendte ut en advarsel mot å besøke byen, tok politiet opp stillinger rundt Beijing-universitetets sykehus, som har 1.200 senger, for å hindre folk i å gå inn eller ut.

- Ingen får komme inn eller ut, sa en av de 2.300 ansatte over telefon.

Avsperringen av sykehuset var bare det siste av flere dramatiske tiltak som kinesiske myndigheter har iverksatt den siste uka for å hindre spredning av SARS, fem måneder etter at sykdommen først dukket opp.

Også byens hovedbibliotek ble stengt torsdag, og alle byens skoler er allerede stengt i to uker.

Blant folk flest begynte panikken å spre seg. Supermarkeder ble oversvømt av folk som ville hamstre ris og matolje av frykt for at hele byen skal bli avsperret. Ryktene gikk om at all togtrafikk til Beijing skulle stanses fredag.

Mange andre forlot byen. På flyplassen var det lange køer av folk som ville komme seg bort.

- Jeg drar min vei på grunn av SARS. Min mor er svært bekymret og ba meg komme hjem, sa den koreanske studenten Kwak Min-young. Hun sa at alle de andre på hennes kinesisk-kurs hadde reist.

Etter at myndighetene for et par uker siden omsider innrømmet at det var SARS-pasienter også i Beijing, som har 14 millioner innbyggere, er det registrert 1.475 tilfeller og 35 dødsfall i byen.

NTB

STENGER SYKEHUS: En politimann står utenfor universitetssykehuset i Beijing. Der skal han passe på at ingen forlater sykehuset.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media