ULOVLIG ANSATTE: De fleste kommer fra Nord-Afrika, og de utgjorde en del av rengjøringspersonalet ved SUS. Flere av dem hadde jobbet på sykehuset i flere år uten arbeidstillatelse, sier politiadvokat Øystein Paulsen i Rogaland politidistrikt. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIX
ULOVLIG ANSATTE: De fleste kommer fra Nord-Afrika, og de utgjorde en del av rengjøringspersonalet ved SUS. Flere av dem hadde jobbet på sykehuset i flere år uten arbeidstillatelse, sier politiadvokat Øystein Paulsen i Rogaland politidistrikt. Foto: Alf Ove Hansen / SCANPIXVis mer

Sykehus i Stavanger hadde ti ulovlige ansatte

Nå venter en kjempebot for sykehuset.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti utlendinger uten arbeidstillatelse fikk likevel jobb på Stavanger universitetssjukehus (SUS).

Sykehusledelsen må forberede seg på en skikkelig smekk på pungen etter at politiet i mars i år begynte å etterforske om det kunne være ulovlige ansatte på SUS, skriver Stavanger Aftenblad.

- Det jobbet ti ulovlig ansatte ved sykehuset. Dette var asylsøkere med endelig avslag. De fleste kommer fra Nord-Afrika, og de utgjorde en del av rengjøringspersonalet ved SUS. Flere av dem hadde jobbet på sykehuset i flere år uten arbeidstillatelse, sier politiadvokat Øystein Paulsen i Rogaland politidistrikt.

Rogaland politidistrikt har de siste månedene brukt betydelige ressurser på etterforskning på bruk av ulovlig arbeidskraft. Så langt i år er det opprettet 95 slike saker. Noen kan vente seg foretaksbøter i 100.000-kronersklassen, ifølge politiet.

De 95 sakene omfatter mellom 25 og 30 forskjellige bedrifter.

(NTB)