Sykehus innkalte død mann til operasjon

En dobbel belastning, mener kona hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En hjertesyk 78-åring fra Sandnes fikk innkalling til operasjon over to uker etter at han døde. En dobbel belastning, mener kona hans.

78-årige Knut Utne døde 19. desember i fjor, etter at Haukeland universitetssjukehus i Bergen hadde utsatt operasjonen flere ganger, skriver VG.

Brevet med innkalling til operasjon for tredje gang er datert samme dag som Utnes begravelse 28. desember, og kona, Aud Utne, mottok det sist fredag.

- Da jeg så brevet fra Haukeland trodde jeg faktisk det var en unnskyldning, at de ville beklage at de ikke opererte ham tidligere. Men så hadde de altså ikke fått med seg at han var død. Jeg fikk helt sjokk, sier hun.

- Det oppleves som en dobbel belastning. Det er jo umulig å komme på andre tanker når jeg igjen blir minnet på behandlingen han fikk, fortsetter hun.

Avdelingsdirektør Kjell Vikenes beklager det som har skjedd i saken.

- Det er ikke gjort detaljerte notater i pasientjournalen som redegjør for hvorfor operasjonene måtte utsettes. Men det vi vet, er at denne pasienten ble vurdert til å ha høy risiko for komplikasjoner etter en så stor hjerteoperasjon. Vi vet også at vi har vært svært presset på intensivavdelingen, hvor pasienten oppholder seg etter operasjonen. Dette presset har vært særlig stort i høst, sier avdelingsdirektøren til VG.

Han opplyser at sykehus kommer til å skrive en intern avviksmelding for å lære av saken.

(NTB)