Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus innrømmer lovbrudd etter knivdrapet på Marie (17)

- Dette er et lovbrudd som vi regner med vil bli påpekt i tilsynsrapporten.

Drept: 17-år gamle Marie Skuland (bildet) ble drept og en 23 år gammel kvinne alvorlig skadd da en 15 år gammel jente gikk til angrep med kniv inne på Coop obs på Sørlandssenteret i fjor sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix / Privat
Drept: 17-år gamle Marie Skuland (bildet) ble drept og en 23 år gammel kvinne alvorlig skadd da en 15 år gammel jente gikk til angrep med kniv inne på Coop obs på Sørlandssenteret i fjor sommer. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix / Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 26. juli i fjor ble 17-åringen Marie Skuland og en kvinne på 23 knivstukket på Sørlandssenteret i Kristiansand. 17-åringen døde av skadene drøye seks timer senere på Sørlandet sykehus, mens den 23 år gamle kvinnen ble kritisk skadd. Samme dag ble en 15 år gammel jente pågrepet og siktet for drap og drapsforsøk.

En 15 år gammel jente med «en lang og komplisert forhistorie» knivstakk og drepte, sommervikar på Coop Obs, Marie Skuland (17) på Sørlandssenteret i Kristiansand 26. juli i fjor.

- Snu hver stein

En 23 år gammel kvinne ble også knivstukket og skadd av 15-åringen.

Den drapssiktede jenta, som rømte fra barnevernet samme dag som knivangrepet inne i Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret skjedde, har tidligere mottatt behandling ved Sørlandet sykehus.

Sykehusdirektør Jan-Roger Olsen sa etter drapet at han ikke kjente til mangler ved behandlingen 15-åringen hadde fått ved sykehuset, ifølge Fædrelandsvennen. Olsen varslet imidlertid at de skulle «snu hver stein i denne saken».

Sykehuset har nå gjennomgått 15-åringens behandlingstilbud og kontakt med Klinikk for psykisk helse. Fædrelandsvennen viser til en rapport av sykehusets egen gransking.

I rapporten framkommer det ifølge avisa «mangler i dokumentasjon og vurderingsgrunnlag. Dokumentasjonen og vurderingsgrunnlaget burde vært bedre».

- Dette er et lovbrudd som vi regner med vil bli påpekt i tilsynsrapporten, sier Oddvar Sæther, som er klinikkens direktør, til Fædrelandsvennen. Han viser med det til en rapport fylkesmannen i Aust- og Vest-Agder er i ferd med å ferdigstille.

Ikke nyttiggjort seg av de muligheten

Ifølge Fædrelandsvennen kommer det også fram i rapporten at spesielenheten ikke nyttiggjort seg av de muligheter som en har hatt for utredning innenfor stabile rammer under innleggelse.

Dagbladet har ikke lykkes i å komme i kontakt med Sæther.

Han sier videre at det særlig i den tidlige fasen av jentas kontakt med blant annet Abup, ikke er godt nok journalført hva som er gjort og hvorfor, ifølge avisa. Dette er dette som ifølge avisa er brudd på helsepersonell-loven.

Åse Johansen Drabløs er bistandsadvokat for Skulands familie. Hun ønsker ikke å kommentere denne saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!