Sykehus jukset med dødsprotokoll

Først fikk Synnøve Eriksen ti ganger så mye av medisinen Atropin som hun skulle ha hatt. Da hun døde som følge av feilmedisineringen forsøkte Ullevål sykehus å skjule årsaken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Helsetilsynet retter nå kraftig kritikk mot sykehuset, som verken informerte pårørende eller politiet slik de skulle ha gjort. Først tre uker etter Eriksens død fikk enkemannen et brev der sykehuset innrømmet feil, melder TV2.

Politiet har også påvist at Eriksens journal ble forfalsket. Noen har skrevet en null foran et fem-tall med en annen penn slik at det ser ut som Eriksen ble gitt riktig medisin. Det er heller ikke signert på riktig måte.

- Her er det for første gang et helt klart bevis, frembrakt av politiet, godtatt av Statens Helsetilsyn, som viser at det er gjort en bevisst forandring i pasientens journal, sier advokat Edmund Asbøll. Ullevål sykehus har ingen god forklaring på hvorfor sannheten om dødsfallet ikke kom fram.

- Vi tar kritikken til etteretning og håper vi vil lære av den, sier sjeflege Paul Linnestad ved Ullevål sykehus til TV2.