Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus jukset med over 1000 journaler

Triksingen med journaler ved Sykehuset Asker og Bærum er mer omfattende enn sykehuset tidligere har opplyst.

JUKS: Ventelistene ved Sykehuset Asker og Bærum er blitt endret. Over 1000 journaler er blitt jukset med. Administrerende direktør Eirik Omland nekter for å ha visst noe om dette. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX
JUKS: Ventelistene ved Sykehuset Asker og Bærum er blitt endret. Over 1000 journaler er blitt jukset med. Administrerende direktør Eirik Omland nekter for å ha visst noe om dette. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Triksingen med journaler ved Sykehuset Asker og Bærum er mer omfattende enn sykehuset tidligere har opplyst. I fjor flyttet sykehuset på behandlingsdatoen i over 1000 journaler.

Direktør Erik Omland i Vestre Viken helseforetak bekrefter de nye tallene overfor NRK.

- Det stemmer. Det er selvfølgelig helt uakseptabelt, og dette skulle selvfølgelig ikke ha skjedd. Politiet er nå inne og ser på saken, og vi avventer derfor hva de kommer fram til, sier Omland.

I mars avslørte en intern granskningsrapport omfattende rot og flere lovbrudd ved sykehuset.

Hittil er 43 saker blitt meldt til Helsetilsynet, men det er fortsatt uklart hvor mange pasienter som fikk behandling for sent.

På et ekstraordinært møte i torsdag kveld skal styret i Vestre Viken behandle saken. Legene i helseforetaket mener styret bør vurdere ledelsens framtid.

- Det er et lederansvar å sørge for at sykehuset drives etter gjeldende regler og forskrifter, sier hovedtillitsvalgt Tom Henri Hansen.

Lovbruddene ved sykehuset har skjedd under Erik Omlands ledelse, og ifølge kilder NRK har snakket med, har han kjent til triksingen med journalene.

- Jeg har overhodet ikke visst om det. Da ville jeg selvfølgelig ha stoppet det umiddelbart, sier Omland.

Det var i januar i år at det ble avdekket at tusenvis av pasienter ved sykehuset kan ha blitt utsatt for grove regelbrudd. Helsetilsynet har anmeldt Vestre Viken fordi de blant annet mistenker at manipulasjonen med datoer er gjort bevisst. (NTB)

INN PÅ TEPPET: Administrerende direktør Erik Omland (nærmest) og viseadministrerende direktør Ole Tjomsland i helseforetaket Vestre Viken HF på vei inn til møtet i Helsetilsynet i januar, der journalsaken ved Sykehuset Asker og Bærum var tema. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX
INN PÅ TEPPET: Administrerende direktør Erik Omland (nærmest) og viseadministrerende direktør Ole Tjomsland i helseforetaket Vestre Viken HF på vei inn til møtet i Helsetilsynet i januar, der journalsaken ved Sykehuset Asker og Bærum var tema. Foto: Christian Thomassen / SCANPIX Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!