Sykehus la ut pasientinformasjon på nettet

St. Olavs hospital i Trondheim får skarp kritikk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

St. Olavs hospital i Trondheim får skarp kritikk etter at sykehuset la ut pasientopplysninger på internett.

Sykehuset beklager det som har skjedd på det sterkeste, og understreker at de har skjerpet rutinene for å hindre at noe lignende skjer igjen.

Pasientopplysningene som havnet på internett var del av et dokument som ble brukt i intern undervisning ved sykehuset. Personopplysninger var sladdet, men sladden var enkel å flytte på.

Både Fylkeslegen i Sør-Trøndelag og Datatilsynet er informert om saken. De ser svært alvorlig på det som har skjedd.Kan finnes kopier Tabben ble oppdaget 28. september i år, og sykehuset sørget da for at originalkilden umiddelbart ble fjernet. Lagrede kopier ble også fjernet, på instruks fra Datatilsynet.

Likevel er det ingen garanti for at det ikke eksisterer kopi av dokumentet.

- Vi søker fremdeles daglig etter om det skulle dukke opp en kopi, men så langt har vi ikke funnet tegn som tyder på at det finnes rester av dokumentet på internett, sier sjeflege Inger Williams ved St. Olavs hospital.

Nye rutiner Sykehuset går nå gjennom samtlige filer på sitt nettsted for å sjekke at det ikke ligger mer sensitiv informasjon ute.

Samtidig har ledelsen sørget for å endre nettstedet slik at søkemotorer på internett ikke skal lagre lokale kopier av dokumenter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer