Sykehus og boligblokk kollapset etter 7,3-jordskjelv på Haiti

Tsunamivarsel i Karibia. Verste skjelv noen gang i regionen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet):Et sykehus og en tre etasjers boligblokk har rast sammen etter et stort jordskjelv rammet som rammet den karibiske staten  Haiti, ifølge det amerikanske geologisenteret (USGS).

Skjelvet målte til 7.3 på Richters skala, og skjelvets episenter ligger 15 kilometer vest for  hovedstaden Port-au-Prince.

Det er det kraftigste jordskjelvet som noen gang har rammet denne regionen, og det største siden 1984.

TsunamivarselRystelsene ble registrert av innbyggere også i nabolandet Den dominikanske republikk, og det er sendt ut tsunamivarsel for Bahamas, Haiti og Den dominikanske republikk.

Ved 01-tiden norsk tid melder nyhetsbyråene om flere omkomne.
 
Et sykehus har kollapset, og folk skal ha skreket etter hjelp, ifølge nyhetsbyrået AP. Andre bygninger har også blitt rammet.

I byen Petionville like utenfor Port-au-Prince melder vitner om at et tre etasjer høyt hus kollapset og at folk løp ut i gatene i panikk.

- Alle er sjokkerte og rystet. Skyene er grå av støv, sier en tjenestemann for landbruksmyndighetene i USA til nyhetsbyrået AP. Han var vitne til at et bygningskompleks kollapset.

Det er foreløpig ikke meldt om omkomne eller skadede.

Det ble sendt ut tsunamivarsel for kystområdene rundt Det karibiske hav, spesielt Den dominikanske republikk, Cuba og Bahamas, etter meldingene om at episenteret var i havet utenfor Haiti. Men faren er trolig liten siden det viste seg etter hvert at episenteret var på land, skriver NTB.

Haiti er det fattigste landet på den vestlige halvkule. Landet ligger på den vestlige halvparten av øya Hispaniola. Den dominikanske republikk ligger på østsiden av øya.

(Dagbladet kommer med mer.)