Sykehus og boligblokk kollapset etter 7,3-jordskjelv på Haiti

Tsunamivarsel i Karibia. Verste skjelv noen gang i regionen.

Sykehus og boligblokk kollapset etter  7,3-jordskjelv på Haiti
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet):Et sykehus og en tre etasjers boligblokk har rast sammen etter et stort jordskjelv rammet som rammet den karibiske staten  Haiti, ifølge det amerikanske geologisenteret (USGS).

Skjelvet målte til 7.3 på Richters skala, og skjelvets episenter ligger 15 kilometer vest for  hovedstaden Port-au-Prince.

Det er det kraftigste jordskjelvet som noen gang har rammet denne regionen, og det største siden 1984.

TsunamivarselRystelsene ble registrert av innbyggere også i nabolandet Den dominikanske republikk, og det er sendt ut tsunamivarsel for Bahamas, Haiti og Den dominikanske republikk.

Ved 01-tiden norsk tid melder nyhetsbyråene om flere omkomne. Et sykehus har kollapset, og folk skal ha skreket etter hjelp, ifølge nyhetsbyrået AP. Andre bygninger har også blitt rammet.

I byen Petionville like utenfor Port-au-Prince melder vitner om at et tre etasjer høyt hus kollapset og at folk løp ut i gatene i panikk.

- Alle er sjokkerte og rystet. Skyene er grå av støv, sier en tjenestemann for landbruksmyndighetene i USA til nyhetsbyrået AP. Han var vitne til at et bygningskompleks kollapset.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer