Sykehus-prosessen slaktet under Helse Midt-Norges styremøte

- Mistankene har blitt forsterket, sier Bjørg Teige Henriksen.

NÅDELØS PROSESS: Sjefsavgangene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge kobles til den pågående sykehusstriden. Siden dette bildet ble tatt har tidligere Helse Midt-Norges sjef Trond Michael Andersen (midten foran) blitt erstattet med Daniel Haga og styreleder Marthe Styve Holte (til høyre for Andersen) blitt erstattet med Ola H. Strand (nr fire fra høyre). Helt til høyre Bjørg Henriksen, som i dag kom med flengende angrep hvordan prosessen er håndtert. Foto: Helse Midt-Norge.
NÅDELØS PROSESS: Sjefsavgangene i Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge kobles til den pågående sykehusstriden. Siden dette bildet ble tatt har tidligere Helse Midt-Norges sjef Trond Michael Andersen (midten foran) blitt erstattet med Daniel Haga og styreleder Marthe Styve Holte (til høyre for Andersen) blitt erstattet med Ola H. Strand (nr fire fra høyre). Helt til høyre Bjørg Henriksen, som i dag kom med flengende angrep hvordan prosessen er håndtert. Foto: Helse Midt-Norge. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det er høy temperatur i sykehusstriden mellom byene Kristiansund og Molde, etter at et turbulent styremøte i Helse Møre og Romsdal igår anbefalte at et nytt akuttsykehus skal legges til Opdøl ved Molde.

Nå er et nytt vedtak i Molde-favør fattet på det nylig avsluttede styremøtet til Helse Midt-Norge i Stjørdal.

Men den bitre striden ser ikke ut til å være over av den grunn.

- Hva skjedde? Spill i kulissene førte nylig til at Helse Møre og Romsdal-sjefen Astrid Eidsvik brått trakk seg i protest. Eidsvik mente seg overkjørt av Helse Midt-Norge, som er overordnet Helse Møre og Romsdal.

- Det åpenbare spørsmålet som jeg sitter med, er «hva skjedde i sluttfasen», sa styremedlem Bjørg Teige Henriksen under styremøtet i Helse Midt-Norge i dag.

Styremøtet i Helse Midt-Norge har i dag gitt sin anbefaling til helseminister Bent Høie, som har varslet at han vil ta en beslutning i morgen fredag. Det ble et klart Molde-ja.

- Forsterket mistanke Samtidig har flere styremedlemmer uttrykt sterk misnøye med hvordan saken har vært håndtert.

En av dem er Bjørg Henriksen. Hun synes det har vært tungt å følge med på prosessen, som ifølge henne «veltet i sluttfasen» etter et godt grunnarbeid i Helse Møre og Romsdal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer