Sykehus slår alarm: - På bristepunktet

Smittetallene i USA har aldri vært høyere. Antall sykehusinnleggelse er doblet den siste måneden. Nå varsler flere delstater at sykehuskapastiteten er på bristepunktet.

USA: Antallet sykehusinnleggelser er doblet i USA den siste måneden. Når slår sykehus i flere delstater alarm. Foto: AFP/NTB.
USA: Antallet sykehusinnleggelser er doblet i USA den siste måneden. Når slår sykehus i flere delstater alarm. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har USA registrert over 140 000 nye smittede. Det er niende dagen på rad at landet har over 100 000 nye tilfeller på et døgn.

I takt med smittespredningen øker også antallet sykehusinnleggelser. Onsdag var 65 368 amerikanere innlagte på sykehus. Det er dobbelt så mange som for en måned siden.

På bristepunktet

Sykehus over hele landet er allerede på bristepunktet, og får stadig inn flere pasienter.

Det skriver CNN.

En av delstatene som er hardest rammet er Wisconsin. Der er det meldt om over 7000 nye smittetilfeller. Ifølge kanalen er 90 prosent av delstatens sykehussenger nå fulle.

Det lokale helsevesenet oppjusterte nivået i delstaten til å være «kritisk høyt».

- Denne nye kategorien indikerer hvor alarmerende covid-19-aktiviteten er i fylker og regioner i Wisconsin, sa det lokale helsevesenet i en uttalelse.

- Ikke trygt å gå ut

En annen hardt rammet delstat er Texas. Delstaten ble nylig den første staten til å passere en million smittetilfeller. I byen El Paso forteller en sykepleier at sykehuset er på bristepunktet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer