Sykehus slår alarm: - På bristepunktet

Smittetallene i USA har aldri vært høyere. Antall sykehusinnleggelse er doblet den siste måneden. Nå varsler flere delstater at sykehuskapastiteten er på bristepunktet.

USA: Antallet sykehusinnleggelser er doblet i USA den siste måneden. Når slår sykehus i flere delstater alarm. Foto: AFP/NTB.
USA: Antallet sykehusinnleggelser er doblet i USA den siste måneden. Når slår sykehus i flere delstater alarm. Foto: AFP/NTB. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det siste døgnet har USA registrert over 140 000 nye smittede. Det er niende dagen på rad at landet har over 100 000 nye tilfeller på et døgn.

I takt med smittespredningen øker også antallet sykehusinnleggelser. Onsdag var 65 368 amerikanere innlagte på sykehus. Det er dobbelt så mange som for en måned siden.

På bristepunktet

Sykehus over hele landet er allerede på bristepunktet, og får stadig inn flere pasienter.

Det skriver CNN.

En av delstatene som er hardest rammet er Wisconsin. Der er det meldt om over 7000 nye smittetilfeller. Ifølge kanalen er 90 prosent av delstatens sykehussenger nå fulle.

Det lokale helsevesenet oppjusterte nivået i delstaten til å være «kritisk høyt».

- Denne nye kategorien indikerer hvor alarmerende covid-19-aktiviteten er i fylker og regioner i Wisconsin, sa det lokale helsevesenet i en uttalelse.

- Ikke trygt å gå ut

En annen hardt rammet delstat er Texas. Delstaten ble nylig den første staten til å passere en million smittetilfeller. I byen El Paso forteller en sykepleier at sykehuset er på bristepunktet.

- Jeg har sett mer død de siste tre ukene enn jeg har på et helt år, sier sykepleieren til CNN.

FÅR SLAKT: Denne uttalelsen fra Donald Trump har fått mange til å reagere. Video: AP Vis mer

I Nord-Dakota har guvernøren blitt nødt til å tillate helsepersonell med covid-19-infeksjoner å fortsette å jobbe i covid-enheten på sykehuset da det er mangel på helsepersonell. Guvernøren Doug Burgum omtaler bemanningen som «kritisk».

- Sykehusene våre er under enormt press nå. Vi kan se to til tre uker fram i tid, og vet at vi har alvorlige begrensninger, har guvernøren uttalt ifølge kanalen.

En million smittede på 10 dager

Tirsdag meldte nyhetsbyrået AP at USA har registrert mer enn én million nye coronatilfeller i løpet av de første ti dagene av november. Ifølge Worldometers har USA påvist over 10 millioner smittetilfeller siden pandemien startet.

Også i delstaten Oklahoma slår guvernøren alarm.

- Jeg aktiverte Regional Medical Response System, en alarm vi bruker i møte med store naturkatastrofer. Alarmens formål er å tilrettelegge for overføring av pasienter fra sykehus til sykehus i en krisesituasjon, uttalte guvernør Kevin Stitt under en pressekonferanse ifølge kanalen.

NY STRATEGI: USAs nyvalgte president, Joe Biden, la mandag 9. november fram deler av sin plan for å bekjempe coronaviruset. Vis mer

- Landet vårt er i fare

President Donald Trump har fått kritikk for sin coronahåndtering, og både han og visepresident Mike Pence har de siste dagene fått kritikk for at de ikke gjør noe med de høye smittetallene.

USAs påtroppende president Joe Biden har allerede startet sitt arbeid for å håndtere coronapandemien, og har utnevnt en arbeidsgruppe for å håndtere pandemien.

- Landet vårt er i fare, uttalte Biden denne uka.

Tidligere denne uka kom legemiddelgiganten Pfizer med nyheter som har sendt generert optimisme om en vei ut av coronapandemien.

Selskapet hevder coronavaksinen er 90 prosent effektiv, og er nå i fase tre av utviklingen og testes dermed på en stor gruppe mennesker.

Fortsatt stiger smittetallene i mange land, og i USA er mange av sykehusene nå på bristepunktet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer