Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus startet fødsel på feil mamma

Lege i Førde ga drypp til feil kvinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Overlegen ved Førde sentralsjukehus forvekslet to vordende mødre på samme romnummer og ga drypp til feil kvinne.


En av de to gravide kvinnene hadde gått over termin, og om morgenen hadde legene prøvd å igangsette fødselen ved hinneriving. Da legen kom tilbake igjen på ettermiddagen var den fødende kvinnen allerede flyttet til et annet rom for å føde, og legen satte feilaktig den andre kvinnen på rommet på riestimulerende drypp, melder Bergens Tidendes nettutgave.

Etter fem minutter ble feilen oppdaget. Da hadde det heldigvis gått for kort tid til at dryppet fikk noen virkning, men sykehuset har klassifisert det som «forhold som kunne ført til betydelig skade på pasient» i sin rapport.

Legen konkluderer i sin rapport med at Førde sentralsjukehus fra nå av aldri må gi forordninger bare basert på romnummer, men også forsikre seg om at pasientens navn er riktig.

- Jeg tror dessverre ikke denne historien er noe enestående eksempel, sier fylkeslege Petter Øgar i Sogn og Fjordane, som skal vurdere reaksjon i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling