Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus stengt etter corona-positive svensker

Kirurgisk avdeling ved Helgelandssykehuset i Sandnessjøen og medisinsk avdeling ved Nordfjord sykehus er stengt etter corona-smitte.

SISTE: Sykehuset opplyser i ei pressemelding at ingen av de 16 ansatte ved helgelandssykehuset i Sandnessjøen som er testet for coronasmitte har fått påvist smitte. Dette er klart etter at testresultatene ble klare lørdag kveld.

De to avdelingene er stengt etter at to svensker, en vikarlege og en sykepleier, skal ha testet positivt for corona.

Legen skal ha fått fritak for karantene ved innreise til Norge.

Medisinsk avdeling ved Nordfjord sykehus er nå stengt, og pasienter som behøver innleggelse blir overført til Førde sentralsykehus, skriver NRK.

Alle pasienter som har vært i kontakt med legen er blitt informert av sykehuset. Ifølge NRK kom legen til landet tidligere denne uka, og var på jobb ved sykehuset onsdag og torsdag.

Legen er nå satt i hjemmeisolasjon, og arbeidet med smittesporing og vernetiltak er i gang, skriver Helse Førde i en pressemelding.

Slapp karantene

Legen skulle egentlig ha vært i ti dagers karantene fordi vedkommende kom fra Sverige. Helse Førde ga imidlertid legen fritak fra karanteneplikten.

– Vi har anledning til å gi fritak fra karanteneplikten når vedkommende oppfyller en rekke kriterier, blant annet å være helt symptomfri og at vedkommende ikke har vært i kontakt med noen andre som er smittet, sier direktør Trine Hunskår Vingsnes ved medisinsk klinikk til NTB.

Hun legger til at situasjonen er beklagelig, men at de er avhengige av å bruke vikarer, spesielt på sommeren.

Positiv vikarsykepleier

Natt til lørdag opplyste Helgellandsykehuset at 15 pasienter var isolert, men på grunn av at få pasienter har vært i kontakt med vikarsykepleieren, er antallet redusert til seks, heter det i en pressemelding lørdag formiddag, skriver NTB.

I tillegg er foreløpig 16 ansatte vurdert som mulig smittet. De testet etter rutinene som foreligger, det vil si test tredje og sjuende dag etter siste eksponering. De overvåkes også for symptomer og vil bli isolert hvis symptomer på sykdom oppstår.

Besøksstopp

Den kirurgiske avdelingen på sykehuset er inntil videre stengt. Det er også innført midlertidig stans i muligheten for besøk av pårørende. Dette gjelder foreløpig fram til lørdag kveld, da det skal gjøres en ny vurdering av situasjonen.

Inntil situasjonen er klarlagt vil alle pasienter som krever innleggelse fraktes til sykehuset i Mo i Rana og sykehuset i Mosjøen.

– Vi arbeider for fullt med å skaffe oversikt over, og kartlegge omfanget av pasientkontakt sykepleieren har hatt. Det samme gjelder ansatte som har vært i kontakt med den smittede. Fredag kveld vet vi ikke omfanget av smitten, sier kommunikasjonssjef Tore Bratt i Helgelandssykehuset natt til lørdag.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!