Sykehus truffet av granater

Sykehuset og universitetet i Sør-Ossetias hovedstad truffet av artillerigranater. Russiske stridsvogner på vei mot kampområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Et sykehus i Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali skal være truffet av georgiske artillerigranater. Både sykehuset og universitetet i byen står i brann, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Meldingene fra stedet tyder på at flere ble drept i angrepet. Røde Kors ber nå om at det lages en humanitær korridor slik at de kan komme seg inn og hjelpe de skadde, melder AP.

Russisk tv rapporterer nå at russiske stridsvogner er på vei ned fra Nord-Ossetia (som er en del av Russland) til kampområdet i Sør-Ossetia. Dette innebærer en alvorlig eskalering av konflikten når russiske soldater blir direkte involvert i kampene på bakken.

Kampene raser i hovedstaden

Georgiske soldater har tatt seg helt inn i sentrum av utbryterregionen Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali, bekrefter lederen for de russiske soldatene i området.

- Kampene raser i sentrum av byen, sier Marat Kulakhmetov, som er i Tskhinvali som kommandant for de russiske fredsstyrkene.

Georgias president Mikhail Saakasjvili sa tidligere at georgiske styrker har tatt kontroll over det meste av byen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer