Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehus truffet av granater

Sykehuset og universitetet i Sør-Ossetias hovedstad truffet av artillerigranater. Russiske stridsvogner på vei mot kampområdet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et sykehus i Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali skal være truffet av georgiske artillerigranater. Både sykehuset og universitetet i byen står i brann, melder det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Meldingene fra stedet tyder på at flere ble drept i angrepet. Røde Kors ber nå om at det lages en humanitær korridor slik at de kan komme seg inn og hjelpe de skadde, melder AP.

Russisk tv rapporterer nå at russiske stridsvogner er på vei ned fra Nord-Ossetia (som er en del av Russland) til kampområdet i Sør-Ossetia. Dette innebærer en alvorlig eskalering av konflikten når russiske soldater blir direkte involvert i kampene på bakken.

Kampene raser i hovedstaden

Georgiske soldater har tatt seg helt inn i sentrum av utbryterregionen Sør-Ossetias hovedstad Tskhinvali, bekrefter lederen for de russiske soldatene i området.

- Kampene raser i sentrum av byen, sier Marat Kulakhmetov, som er i Tskhinvali som kommandant for de russiske fredsstyrkene.

Georgias president Mikhail Saakasjvili sa tidligere at georgiske styrker har tatt kontroll over det meste av byen.

Vil beskytte russere

KAMPER I HOVEDSTADEN: Georgiske styrker har tatt seg inn til sentrum av hovedstaden Tskhinvali der kampene nå pågår for fullt.
KAMPER I HOVEDSTADEN: Georgiske styrker har tatt seg inn til sentrum av hovedstaden Tskhinvali der kampene nå pågår for fullt. Vis mer

Russlands forsvarsdepartement slår fast at landet vil beskytte sivilbefolkningen og sine egne fredssoldater i Sør-Ossetia.

- Disse folkene (georgierne) og deres tilhengere vil få skylden for at det spilles blod i Sør-Ossetia. Vi vil ikke tillate at våre fredssoldater og russiske borgere blir rammet, sier departementet på sine hjemmesider.

Rundt 90 prosent av Sør-Ossetias befolkning er russiske.

Dagbladet.no kommer tilbake med mer.

Sykehus truffet av granater
UTBRYTERNE: Soldatene kjemper for Sør-Ossetias selvstendighet med støtte fra Russland.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling