Sykehusansatte i Texas brukte ikke verneutstyr mot ebola

Nå er enda en sykepleier smittet.

EBOLASMITTET: Den ebolasmittede sykepleieren Amber Vinson blir transportert til en luftambulanse som fraktet henne fra Dallas til Atlanta for ytterligere behandling. Foto: Stewart F. House/Getty Images/AFP
EBOLASMITTET: Den ebolasmittede sykepleieren Amber Vinson blir transportert til en luftambulanse som fraktet henne fra Dallas til Atlanta for ytterligere behandling. Foto: Stewart F. House/Getty Images/AFP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

NEW YORK (Dagbladet): Amber Jay Vinson (29) er den andre sykepleieren som ble smittet med det fryktede ebolaviruset da hun behandlet Thomas Eric Duncan. Han var den første som fikk diagnostisert sykdommen i USA og døde onsdag i forrige uke etter å ha blitt behandlet på Texas Health Presbyterian Hospital i Dallas.

Det viser seg også at de ansatte på sykehuset i Dallas ikke brukte verneutstyr de første to dagene de behandlet Duncan før tester bekreftet at han hadde ebola. Dermed kan dusinvis med medarbeidere ha blitt utsatt for det fryktede viruset, ifølge medisinske dokumenter Dallas Morning News har fått tilgang til.

Fløyet til Atlanta Tilstanden for den første sykepleieren som ble smittet, Nina Pham (26), har bedret seg, og hun fortsatt får behandling på sykehuset i Dallas. Imens ble Vinson i natt norsk tid fløyet fra Texas til Emory University Hospital i Atlanta i Georgia for å få behandling der.

Sykehuset har tidligere behandlet ebolapasientene Nancy Writebol og Kent Brantly, som begge overlevde i august etter å ha fått behandling fra de spesialutdannede medarbeiderne på sykehuset.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer