Sykehusansatte kan være smittet av dødelig influensa

HONGKONG (NTB-AFP): Ni sykehusansatte i Hongkong er sykmeldt fordi de kan ha blitt smittet av et nytt og dødelig influensavirus som tidligere bare rammet fugler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De ni meldte om symptomer etter at de hadde vært i kontakt med to pasienter som er smittet av fuglevirusen H5N1, sa en talsmann for helsevesenet i Hongkong i dag.

  En av de to pasientene, en 54 år gammel mann, døde forrige fredag, mens den andre, en 13 år gammel jente, fortsatt er alvorlig syk.

  Om lag 100 ansatte på sykehuset hadde kontakt med de to. Det er ikke unormalt at 10 prosent til enhver tid har enkelte sykdomssymptomer.

Kilden

Ekspertene leter febrilsk etter kilden til smitten, som første gang dukket opp blant mennesker da en tre år gammel gutt fikk influensa og døde i mai.

  Noen eksperter undersøker om smitten kan overføres via kyllinger.

 Om lag 4500 kyllinger døde av viruset på tre farmer i april, og hundretusener av fugler skal ha strøket med i det sørlige Kina.

  Forrige gang en ny type influensa dukket opp i Hongkong, var i 1968. Titusener døde av influensaen, som ble kalt Hongkong-influensaen.