Sykehusansatte permittert etter smittefrykt

Pasienten hadde vært innlagt ved Sentralsjukehuset i Rogaland (SIR) i flere dager før legene oppdaget at han var smittet av motstandsdyktige gule stafylokokker. Mandag ble et titalls ansatte fra flere avdelinger permittert på grunn av smittefrykt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Felles for de permitterte ansatte er at de har vært i kontakt med pasienten siden han ble innlagt. I helgen påviste legene MRSA-bakterien, bedre kjent som motstandsdyktige gule stafylokokker, ifølge Stavanger Aftenblad. Pasienten ligger nå i isolat, og tilstanden skal være kritisk.

Pasienten hadde vært innom flere avdelinger før smitten ble påvist. Mandag ble alle sykehusansatte som har vært i kontakt med pasienten testet for smitte. I dag fikk sykehuset svaret på de første prøvene.

- Alle har så lagt vært negative. Vi håper å få svar på resten av prøvene i morgen, sier sjeflege Johannes Bergsåker-Aspøy til Dagbladet.no.

Verken sjeflegen eller sykehusdirektør Inge Bjørn Storøy har oversikt over hvor mange ansatte som er permittert. Men sjeflegen sier til Dagbladet.no at det gjelder flere titalls personer. Han mener det er mikroskopiske sjanser for at de ansatte er smittet av bakterien, som er svært vanskelig å behandle. Ingen av pasientene ved sykehuset skal ha vært utsatt for smittefare, ifølge Bergsåker-Aspøy.

Han legger ikke skjul på at driften ved sykehuset har vært rammet i de fem dagene et større antall ansatte har vært permittert.

Like før jul ble tre pasienter og to ansatte ved ulike avdelinger ved Ullevål sykehus i Oslo smittet av bakterien. Den gang mente avdelingsoverlegen at smitten var kommet med pasienter fra utlandet, hvor bakterien er mer utbredt enn i Norge. Ledelsen ved SiR er svært opptatt av å skjerme pasienten med MRSA-smitte og vil derfor ikke kommentere tilstanden. De vil heller ikke si noe om hvor smitten kommer fra denne gang.