Illustrasjonsfoto: Adek Berry/AFP
Illustrasjonsfoto: Adek Berry/AFP Vis mer

Sykehusansatte skal ha byttet nyfødte med døde spedbarn i Pakistan

- Solgte nyfødte babyer og fortalte foreldrene at barna var døde. 

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Pakistansk politi har arrestert det som beskrives som en gjeng, bestående av sykehusansatte, mistenkt for å ha solgt nyfødte barn i byen Peshawar, melder BBC.

«Gjengen» skal ha byttet de nyfødte barna med likene av døde spedbarn. Foreldrene til kidnappingsofrene fikk så beskjed om at barna deres hadde dødd, skriver den britiske kringkasteren.

Spedbarna ble solgt for mellom 70 000 og 300 000 rupees, som tilsvarer mellom 5 300 og 23 300 norske kroner.

«Gjengen» besto av kvinnelige leger og sykepleiere som jobbet ved flere offentlige sykehus. Minst fem kvinner og to menn skal være pågrepet. De er arrestert, mistenkt for å være involvert i kidnapping og salg av ni nyfødte barn, opplyser politiet i en pressemelding, ifølge lokale medier.

Politiet opplyser at de den siste tiden har mottatt flere anmeldelser. Flere kvinner, som nettopp hadde født friske barn, sa at de bare timer etter fødselen fikk beskjed om at barnet var dødt, skriver BBC.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer