GRUFULLT SYN: Bilder fra kinesisk fjernsyn viser en av posene som et av de døde spedbarnene ble funnet i. Foto: AP Photo/IQILU.COM via APTN/SCANPIX
GRUFULLT SYN: Bilder fra kinesisk fjernsyn viser en av posene som et av de døde spedbarnene ble funnet i. Foto: AP Photo/IQILU.COM via APTN/SCANPIXVis mer

- Sykehusansatte tok betalt for å dumpe babylik i elva

Nå er to personer arrestert etter at 21 døde spedbarn ble skylt i land i Kina.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): To sykehusansatte er arrestert etter at likene av 21 spedbarn ble skylt i land på elvebredden i byen Jining i Kinas østlige Shandong-provins.

Det grufulle funnet ble gjort mandag denne uka, da lokale innbyggere og brannmannskaper oppdaget hva som lå under en broa som krysser Guangfu-elva og som strekker seg til utkanten av Jining.

Åtte av babyene bar identifikasjonsmerker på føttene som viste at de kom fra Jining universitetssykehus. Under en pressekonferanse i går ble det kjent at to navngitte sykehusansatte er arrestert av politiet.

- Etterforskingen som er gjennomført av politi og helsemyndigheter viser at Zhu og Wang hadde inngått private avtaler med familiene til de døde babyene om å kvitte seg med likene mot en avtalt pris, sa Gong Zhenhua, talsmann for de lokale myndighetene, ifølge Xinhua News.

- De fraktet likene i all hemmelighet til Guangfu-elva, men de mislyktes med å begrave likene skikelig, sa Gong.

Ifølge Beijing News kan likene stamme fra aborter som er gjennomført ved sykehuset. I tillegg til de to arresterte, er to i sykehusledelsen sparket fra sine stillinger. En tredje sykehustopp er suspendert inntil videre.

Helsemyndighetene i Jining går nå ut med en offentlig unnskyldning for at dette kunne skje.

- Dette illustrerer en alvorlig glipp i sykehusledelsen, og indikerer en mangel på etikk og mangefull oppfølging av lover og regler. Det har en veldig negativ innvirkning på samfunnet og har gitt oss en alvorlig lærdom.

Det er Guanfu-elva som forsyner Jinings innbyggere med drikkevann. Tester som er gjennomført viser at vannkvaliteten er på et normalnivå.