Sykehusansatte ut i streik

Barn, kreftsyke og psykisk syke skal ikke rammes. Her er de seks neste sykehusene som blir berørt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

442 sykehusansatte er i streik. Det er klart etter at det ble brudd i meklingen mellom Akademikerne Helse og NAVO ved 6-tiden torsdag morgen.

Streiken vil ikke ramme akutt behandling, barn, kreftsyke og psykisk syke.

Dagpasienter som hadde avtale om poliklinisk behandling, må utsette turen til sykehuset.

Dagpasientene på Ullevål har fått beskjed om å følge med i media i tilfelle streik, sier informasjonsdirektør ved sykehuset, Øystein Singsaas, til NRK Dagsnytt.

442 ansatte ved Universitetssykehuset i Nord-Norge, Ullevål universitetssykehus, Rikshospitalet-Radiumhospitalet og Aker Universitetssykehus er tatt ut i streik.

 Streiken blir trappet opp med om lag 500 arbeidstakere fra mandag 22. januar kl. 06 med om lag dersom konflikten ikke blir avblåst før den tid.

Dette er de nye sykehusene som blir tatt ut i streik:

Akershus Universitetssykehus

ST. OLAVS HOSPITAL: Her på St. Olavs hospital i Trondheim er det duket for at ansatte tas ut i streik om bruddet mellom Akademikerne og NAVO i morgentimene blir langvarig. Foto: Scanpix
ST. OLAVS HOSPITAL: Her på St. Olavs hospital i Trondheim er det duket for at ansatte tas ut i streik om bruddet mellom Akademikerne og NAVO i morgentimene blir langvarig. Foto: Scanpix Vis mer

Helse Bergen/Haukeland Universitetssykehus

St. Olavs Hospital

Sykehuset Telemark

Helse Førde

Stavanger Universitetssjukehus


Leger, sivilingeniører, psykologer, økonomer, jurister, tannleger og samfunnsvitere er blant profesjonene som nå streiker.

- Det var altfor stor avstand mellom oss og de ansatte. Akademikerne hadde altfor store forventninger til de økonomiske rammene i dette oppgjøret, sier arbeidslivsdirektør Anne-Kari Bratten i arbeidsgiverforeningen NAVO til NTB.

Til NRK Dagnsytt sier Bratten at legenes krav om kortere arbeidstid var den andre hovedårsaken til at det er streik.

Leder Rune Frøyland i Akademikerne Helse  har en enkel forklaring på hvorfor det ble streik.

- Arbeidsgiverne har ikke tilbudt oss en eneste krone i lønnstillegg i 2007, og det kan vi ikke akseptere, sier Frøyland til TV2 Nyhetskanalen.