Sykehusbråket fortsetter: Partifeller i Kristiansund mener Høie er inhabil

Men helseministeren er bestemt på å legge fram sin beslutning imorgen.

- INHABIL: Kristiansund Høyre mener helseminister Bent Høie er inhabil i sykehusstriden i Møre og Romsdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
- INHABIL: Kristiansund Høyre mener helseminister Bent Høie er inhabil i sykehusstriden i Møre og Romsdal. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Det er Tidens Krav og Romsdals Budstikke som melder at en advokat anser helseminister Bent Høie for å være inhabil. De viser til en pressemelding fra Kristiansund Høyre.

Høie selv avviser dette.

- Jeg anser meg som habil i denne saken. Dette har vært en lang og svært krevende prosess over mange år. Det er viktig for meg at vi får tatt en avgjørelse slik at vi får et nytt og moderne sykehus i denne regionen, sier han i en epost fra departementets presseavdeling til Dagbladet.

Nå er det duket for en bitter innspurt før helseministeren i morgen skal legge fram sin avgjørelse om hvor det nye akuttsykehuset i Møre og Romsdal skal legges.

I går og i dag har Helse Møre og Romsdal og Helse Midt-Norge fattet vedtak om å anbefale at det nye sykehuset lokaliseres på Opdøl ved Molde.

- Her nekter Høie å svare på hva han har gjort og sagt. Til og med i Stortinget. Da kan man jo ikke ha tillit til upartiskheten, vi forventer åpenhet, skriver Kristiansund Høyre i sin pressemelding.

Lokallaget henviser til styremøtet i Helse Møre og Romsdal hvor det kom fram anklager om utidig press og innblanding i saksbehandlingen fra Helse Midt-Norge, og vil ha en utsettelse av beslutningen. - Vi ber innstendig om at anklagene blir gransket før beslutning i saken blir fattet, heter det i pressemeldingen

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer