Sykehusbrann på Rjukan

Politiet og brannvesenet fikk raskt kontroll over situasjonen etter at det brøt ut brann i første etasje ved Rjukan sykehus i Telemark i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det brøt ut brann i en strømfordeler til en operasjonslampe. Strømfordeleren befant seg i et brannsikkert stålskap, og det var aldri fare for at brannen skulle spre seg. Det var ansatte ved sykehuset som merket røyklukt, og før vi visste hvor det brant, hadde vi iverksatt full alarmberedskap, sier direktør Svein Tore Valsø ved Rjukan sykehus til NTB.

Politiet fikk melding om brannen klokken 21.11. Etter 20 minutter var både Sivilforsvaret, Røde Kors og Hovedredningssentralen i beredskap, i tillegg til politi og brannvesen som allerede var på stedet.

- Jeg synes beredskapsplanene fungerte meget bra. Vi vurderte evakuering, men fant ut at dette ikke var nødvendig, sier operasjonsleder Torbjørn Tangen i Telemark politidistrikt til NTB.

Klokken 21.37 var brannen slukket uten at noen var kommet til skade.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer