Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehusdirektøren gjemte to tonn dynamitt i kjelleren

Eksplosjonen i Nord-Kina drepte minst 31.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En sykehusdirektør og hans sjåfør har innrømmet å ha lagret rundt to tonn dynamitt i kjellergarasjen på et sykehus tilhørende et gruvefirma i Nord-Kina, melder AP.

Sprengstoffet detonerte på mandag, og foreløpig er 31 mennesker funnet omkommet.

Eksplosjonen ødela to etasjer over garasjen, og gjorde store skader på en tilstøtende fem-etasjes boligblokk.

Direktøren, Wang Jinsheng og sjåføren Wang Guohua meldte seg selv for politiet i Yuanping, en by i Shanxi-provinsen, ifølge det lokale nyhetsbyrået.

Dynamitten var lagret for bruk i kullgruvene, og det er foreløpig ukjent hvordan dynamitten ble detonert. Kinesisk politi jobber nå for å kartlegge hendelsesforløpet.

De to er foreløpig arrestert for ulovlig kjøp, transportering og oppbevaring av eksplosiver, ifølge nyhetsbyrået i Xinhua.

LETER I RUINENE: Foreløpig er 31 mennesker funnet omkommet etter eksplosjonen på et sykehus i den kinesiske byen Yuanping. To tonn dynamitt detonerte i kjellergarasjen under sykehuset. Foto: Reuters
LETER I RUINENE: Foreløpig er 31 mennesker funnet omkommet etter eksplosjonen på et sykehus i den kinesiske byen Yuanping. To tonn dynamitt detonerte i kjellergarasjen under sykehuset. Foto: Reuters Vis mer
Sykehusdirektøren gjemte to tonn dynamitt i kjelleren
KRAFTIG EKSPLOSJON: Eksplosjonen mandag ødela to etasjer av sykehuset, og lagde i tillegg omfattende skader på en tilstøtende boligblokk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media