Coronakrise i USA

Sykehusene er fulle

Coronapandemien blir stadig verre i 41 amerikanske delstater. I Florida er kapasiteten på 40 sykehus nå sprengt.

DR. ANTHONY FAUCI: Mener at noen stater åpnet for fort, og nå betaler må betale prisen. Bilder: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Fullvaksinerte: 69.33% Første dose: 78.21%

NEW YORK (Dagbladet): Pandemien er nå fullstendig ute av kontroll flere steder i USA. Noen av de største delstatene, som Florida og Texas, setter stadig nye, dystre rekorder i antall smittetilfeller og antall døde.

- Ikke for å overdrive, men dette er virkelig en perfekt storm og en smittsom sykdom som er offentlige helsemyndigheters verste mareritt. Viruset er spektakulært overførbart. Hvor effektivt det overføres er virkelig slående, sier USAs fremste smitteekspert, Anthony Fauci, ifølge CNN.

Mens New York var det opprinnelige episenteret, er det nå andre deler av USA som virkelig sliter. Hele 41 delstater - også områder som ikke er så tett befolket - opplever at smitten øker, skriver The Guardian.

Sprengt kapasitet

Foreløpig anbefaler Fauci at delstatene nå tråkker kraftig på bremsen og stanser gjenåpningen av USA. Nå skjer det mange steder. I tillegg blir stadig flere enten pålagt eller kraftig oppfordret til å bruke munnbind.

Det er særlig delstatene Arizona, Florida og Texas som er rammet aller hardest av smittespredningen den siste tida. Alle var delstater som presset på for å gjenåpne økonomien tidlig i pandemien.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer