Sykehusene overbyr hverandre - lønningene presses opp

I Oslo og Akershus konkurrerer tre offentlige arbeidsgivere om arbeidskraften i helsesektoren med det resultat at prisene på leger og sykepleiere presses opp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akershus fylkeskommune har allerede brukt 22 millioner kroner for å jekke sykepleierlønningene opp på Oslo-nivå. Før lønnsoppgjøret begynner!
Et internt notat fra Kommunenes Sentralforbund som Dagbladet har fått tilgang til, viser at de statlige sykehusene er lønnsledende. De tilbyr mer enn sykehusene som Oslo kommune eier, som igjen tilbyr mer enn sykehusene i Akershus.

Fylkesordfører Ragnar Kristoffersen i Akershus har allerede tatt konsekvensen av å ligge i områdets lønnsmessige tredjedivisjon, og har hevet lønningene til sykepleierne med fra 7600 kroner til 21000 kroner.

KS-notatet beskriver arbeidsgivernes problem - en konkurransesituasjon mellom offentlige arbeidsgivere.

Resultatene fra undersøkelsen bekrefter bildet; Rikshospitalet og Radiumhospitalet betaler best og er dermed mest forlokkende.

De offentlige myndigheters formål med undersøkelsen er soleklar. De vil samordne lønnstilbudene slik at legene og sykepleierne ikke kan spille arbeidsgiverne ut mot hverandre.