Sykehuset drepte Synnøve (46) med tidobbel dose hjertemedisin

Ektemannen Tron Eriksen føler han blir avspist med småpenger av Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Først nektet NPE for at Tron Eriksen i det hele tatt hadde krav på erstatning. Men enkemannen vant fram i Oslo tingrett 3. juli 2002:

Tingretten slo fast at Synnøve Eriksen (46) døde av feilbehandlingen hun ble utsatt for på Ullevål universitetssykehus i 1997. Sykehuset ga den hjertesyke kvinnen en dose atropin som var ti ganger høyere enn den hun skulle ha fått. Dette omtalte også Dagbladet.no 12. juli 2002 og Dagbladet 18. desember 2002.

- Småpenger

Tingretten bestemte derfor at Norsk Pasientskadeerstatning må utbetale erstatning til Tron Eriksen. Men retten ga ingen føringer for hvor stor erstatningsutbetalingen skulle være. 7. januar 2005 vedtok NPE at Tron Eriksen og sønnen Kai til sammen skal få 511 000 kroner i erstaning for tapet av kona og mora.

- At jeg skal bli avspist med 365 000 kroner synes jeg er å betrakte som småpenger. Pengene dekker stort sett gravferd og gravhold. En skulle ikke tro at det var 19 års tapt arbeidsfortjeneste summen skulle dekke, sier Tron Eriksen til Dagbladet.no.

Krever seks millioner

Nå har enkemannen levert ny stevning til Oslo tingrett gjennom sin advokat Edmund Asbøll. Beløpet Tron Eriksen mener seg berettiget til står i grell kontrast til de 511 000 kronene som er utbetalt fra det offentlige. Advokaten har beregnet at Tron og sønnen til sammen bør få utbetalt 6 009 821 kroner, inkludert 60 000 kroner i gravferdsutgifter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer