Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Sykehuset ga feil type blod

Mann (79) døde etter blodoverføring på Akershus universitetssykehus i januar.

GA FEIL TYPE BLOD: En mann (79) døde på Akershus universitetssykehus 13. januar i år etter å ha blitt gitt feil type blod. 

Foto:Mette Møller/ Dagbladet
GA FEIL TYPE BLOD: En mann (79) døde på Akershus universitetssykehus 13. januar i år etter å ha blitt gitt feil type blod. Foto:Mette Møller/ Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 13. januar i år gjennomgikk en 79 år gammel mann en operasjon på Akershus universitetssykehus (Ahus). Under inngrepet ble det behov for blodoverføring.

- Han var inne til en operasjon. Mannen ble gitt feil type blod under en blodoverføring. Den foreløpige obduksjonsrapporten konkluderer med at dette er årsaken til at han døde, sier politiførstebetjent Stian Horn ved Lørenskog lensmannskontor til Dagbladet.

Horn legger ikke skjul på at 79-åringen var svært syk, og at dette kan ha medført at han ikke tålte feilbehandlingen.

Etterforskning - Vi har foretatt innledende etterforskning, innhentet opplysninger fra stedet, snakket med vitner og beordret obduksjon, sier politiførstebetjenten.

Politiet oversendte saken til Fylkesmannen i Oslo og Akershus 23. januar. Der skal helseavdelingen avgjøre om saken er så alvorlig at politiet skal iverksette ytterligere etterforskning.

- Vi avventer Fylkesmannens vurdering og den endelige obduksjonsrapporten, sier Stian Horn.

- Kan ikke kommentere Ahus ønsker ikke å kommentere dødsfallet.

- Akershus universitetssykehus kan ikke kommentere behandling av enkeltpasienter. Hvis vi skal kunne kommentere noe, må pårørende løse sykehuset fra den lovpålagte taushetsplikten vi har til å ivareta pasientopplysninger, sier kommunikasjonsdirektør Bjarte Reve ved Akershus universitetssykehus til Dagbladet.

Hele Norges coronakart