Sykehuset tar ikke selvkritikk i trippeldrapssaken

Akershus universitetssykehus (Ahus) tar ingen selvkritikk i trippeldrapssaken

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Akershus universitetssykehus (Ahus) tar ingen selvkritikk i trippeldrapssaken. Sykehuset vil imidlertid bidra aktivt for å få saken belyst så godt som mulig.

Det forsikrer sykehusledelsen etter å ha oversendt sin rapport til Helsetilsynet i Oslo og Akershus om behandlingstilbudet til 30-åringen som er siktet for drap på sine tre yngre norskpakistanske søstre på Kalbakken søndag kveld. Han hørte inn under Grorud distriktspsykiatriske senter.

Selv om saken har fått et tragisk utfall, er det, slik sykehuset vurderer det, ikke noe som tyder på at psykiatrien ved Akershus universitetssykehus kunne eller burde vurdert saken annerledes, sier sykehusdirektør Erik Kreyberg Normann til NTB.

Ikke systemsvikt


Direktør Trond Rangnes ved sykehusets seksjon psykisk helsevern sier  at rutinene ved institusjonen umiddelbart etter tragedien på Kalbakken ble gjennomgått rent foreløpig.

Vi har ikke funnet tegn til systemsvikt, men vil nå avvente eventuelle innspill fra Helsetilsynet. Hvis de finner noe å sette fingeren på, vil vi selvsagt forholde oss til det og foreta de nødvendige endringer, sier Rangnes.

Han opplyser at Grorud distriktspsykiatriske senter, som hadde ansvaret for behandlingstilbud til den siktede 30-åringen, betjener Grorud og Stovner bydel i tillegg til Nittedal kommune, til sammen 70.000 innbyggere. Bare på akuttavdelingen har institusjonen 25.000 døgnopphold.


Sykehistorikk
Onsdag hadde Ahus et møte med Helsetilsynet for å besvare enkelte tilleggsspørsmål til sykehusets rapport, som er datert allerede mandag 2. oktober, dagen etter familietragedien i Groruddalen.

Rapporten inneholder en redegjørelse for pasientens historikk, en oversikt over det behandlingstilbudet som er gitt, og en gjennomgang av de vurderingene sykehuset har gjort. Blant annet gjelder det spørsmål om en eventuell bruk av tvang.


Vil bidra
Dette er en svært trist sak. For oss er det viktig å gå åpent, bredt og kritisk igjennom saken for å se om det er noe vi burde gjort annerledes. Det er opp til andre å trekke de endelige konklusjonene, sier Rangnes.

Det sentrale spørsmålet for Helsetilsynet er hvorvidt pasienten har blitt behandlet forsvarlig.

Ut over dette ønsker ikke sykehuset å kommentere saken ytterligere før tilsynet har gjort sine vurderinger.

(NTB)

KOLLAPSET: Etter å ha blitt pågrepet på gata like ved en slektnings leilighet i Kristoffer Robins vei sent søndag kveld, brøt 30-åringen sammen og måtte fraktes til legevakta i ambulanse. Foto: KJELL ØYMO
KOLLAPSET: Etter å ha blitt pågrepet på gata like ved en slektnings leilighet i Kristoffer Robins vei sent søndag kveld, brøt 30-åringen sammen og måtte fraktes til legevakta i ambulanse. Foto: KJELL ØYMO Vis mer