STOR BEREDSKAP: Politiet i Stavanger satte lørdag store styrker i beredskap etter å ha fått opplysninger om at ranere kan komme til å slå til. 
Foto: Martin Habbestad / NTB scanpix
STOR BEREDSKAP: Politiet i Stavanger satte lørdag store styrker i beredskap etter å ha fått opplysninger om at ranere kan komme til å slå til. Foto: Martin Habbestad / NTB scanpixVis mer

Sykehuset var i beredskap etter ransfrykt i Stavanger

Nå er ransberedskapen trappet ned.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Beredskapstroppen til Oslo-politiet ble i dag sendt til Stavanger med militærhelikopter, etter at Rogaland politidistrikt slo ransalarm.

Politiet fikk informasjon om at det var planlagt et ran i regionen, og rykket ut med store styrker i både Stavanger og Sandnes.

Ifølge Stavanger Aftenblad ble også Stavanger universitetssykehus varslet, og de har hatt en høyere beredskap.

Aftenbladet skriver også at gullsmeder i byen ble advart av politiet, om et mulig anslag mot bransjen.

- Jeg kan bekrefte at Rogaland politidistrikt har stilt mannskaper i beredskap med tanke på å avverge et ran i distriktet. Det jeg kan si er at det er opplysninger som vi ikke kunne se vekk fra. Dette er noe vi tar på alvor, sa politiadvokat Øyvind Haukland til Dagbladet tidligere i dag.

Under en pressekonferanse i kveld opplyste politiet at de trapper ned ransberedskapen, melder NTB.

Politiet fikk ny informasjon om saken rundt lunsjtider lørdag, opplyste politimester Hans Vik i Rogaland politidistrikt.

- Vi trapper ned beredskapen og er ikke lenger i stabsmodus. Beredskapstroppen og politihelikopteret er reist tilbake til Oslo, sier Vik.

Han forteller videre at politiet verken har pågrepne eller mistenkte i saken.