Sykehusinnleggelser kan skyldes forurensning

En undersøkelse viser at i gjennomsnitt 19 akuttinnleggelser daglig på Buskerud sentralsykehus i Drammen skyldes lidelser som kan være forårsaket av luftforurensning. På dager med mye forurensning er det flere som blir innlagt med slike lidelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tallene kommer fra en undersøkelse av 20.000 akutt-innleggelser ved sykehuset over en tre-årsperiode. Alle disse innleggelsene gjelder personer med akutte luftveis- eller hjertekar-problemer, skriver Drammens Tidende-Buskeruds Blad.

På dager med høy luftforurensning er det langt flere mennesker i Drammen som blir lagt inn på sykehuset med akutte luftveisplager eller hjerteproblemer enn i perioder med liten luftforurensning, skriver avisen.

Undersøkelsen er gjennomført av Drammen kommune, Statens institutt for folkehelse og Buskerud sentralsykehus. Undersøkelsen skal først gjennomgås av amerikanske eksperter før det blir offentliggjort flere resultater.

- Jeg antar resultatet av denne undersøkelsen kan påvirke diskusjonen om hvilke tiltak som skal iverksettes i Drammen for å redusere luftforurensningen, sier forsker Per Magnus i Folkehelsa til Drammens Tidende-Buskeruds Blad.

Det er usikkert hvilke stoffer i forurensningen som forårsaker innleggelsene.

(NTB)