GRANSKING:  Helsetilsynet gransker nå opplysninger om at ledelsen ved Sykehuset Asker og Bærum skal ha latt klager fra ansatte i den såkalte journalsaken bli liggende i minst fire måneder. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum, Scanpix.
GRANSKING: Helsetilsynet gransker nå opplysninger om at ledelsen ved Sykehuset Asker og Bærum skal ha latt klager fra ansatte i den såkalte journalsaken bli liggende i minst fire måneder. Illustrasjonsfoto: Stian Lysberg Solum, Scanpix.Vis mer

- Sykehusledelsen lot klager ligge i flere måneder

- Langt, langt alvorligere, sier fylkeslegen ved Sykehuset Asker og Bærum.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||
Ansatte ved Sykehuset Asker og Bærum (SAB) forsøkte i flere måneder å varsle ledelsen om ventelisteskandalen uten at noe skjedde, skriver VG. Hundrevis av pasienter ble utsatt for manglende innkallinger og kontroll.

Helsetilsynet gransker nå 28 saker der pasienter kan ha blitt utsatt for alvorlig svikt ved Sykehuset Asker og Bærum.
Det er kirurgisk avdeling ved sykehuset og Vestre Viken Helseforetak som blir gransket.

Til sammen fikk ledelsen inn rundt 100 klager fra sine egne ansatte, som var urolige over at pasienter med alvorlige diagnoser fikk skjøvet behandling og kontroller fram i tid.
August til november - Da vi i januar fikk opplysninger om at ledelsen jevnlig, gjennom hele høsten, var varslet om pasienter som i strid med rutinen ikke var innkalt til kontroll i tide, ble saken med ett langt, langt alvorligere. Ingen av disse sakene hadde de meldt fra om, sier fylkeslege Petter Schou til VG.

Sykehusledelsen satte først i gang en intern gransking i slutten av november, og Helsetilsynet fikk første skriftlige henvendelse om saken like før jul.

- Ansatte var bekymret, spesielt for kreftpasientene. Til sammen overleverte de nærmere 100 eksempler på pasienter som burde vært innkalt umiddelbart, sier Schou videre.
(NTB).